Uskoro počinje prvi sajam skijanja u Zagrebu na kojem će biti i indoor skijalište
Uskoro počinje prvi sajam skijanja u Zagrebu na kojem će biti i indoor skijalište

Uskoro počinje prvi sajam skijanja u Zagrebu na kojem će biti i indoor skijalište

Ove godine zima u Zagreb dolazi ranije jer će se već ovaj vikend u Zagrebu održati prvi međunarodni Sajam skijanja u Family mallu. Na sajmu će sudjelovati izlagači iz 7 zemalja, a ulaz je za posjetitelje besplatan. Više od 70 izlagača iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Hrvatske predstavit će se na prvom Sajmu skijanja u Family mallu koji će se održati od 1.-2.10.2022.

“Kako skijališta i svi koji su vezani uz skijanje nemaju priliku nastupiti na našem PLACE2GO sajmu u Areni u ožujku , jer im tada još traje sezona, odlučili smo se organizirati poseban sajam upravo za ovu nišu. Uspjeli smo okupiti kremu ovogodišnje skijaške ponude i dovesti ih u Zagreb, na što smo jako ponosni”, istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

Indoor skijalište kao prava atrakcija

Na sajmu će se predstaviti skijališta, hoteli, resorti, turističke agencije, skijaške škole, trgovine opremom, te poznati skijaški brendovi poput Elana, Heada, Rossignola, Salomona, Atomica i drugih. Među izlagačima možemo istaknuti one za koje su hrvatski skijaši sigurno čuli a to su skijališta poput austrijskog Kals Matreia, St. Jakob i.D., Sillian Hochpustertal, Hochzillertal Kaltenbach, Spieljochbahn Fügen, Villacha, Nassfelda, talijanskih Dolomita, slovenskog Pohorja, Rogle, Krvaveca i Kopa, bosanskohercegovačke Jahorine, srpskog Kopaonika i Zlatibora…

Unutar sajamske dvorane bit će postavljeno pravo indoor skijalište na kojem će svi moći okušati svoje skijaško umijeće. Mnogobrojne škole skijanja i sportski ski klubovi ponudit će svoje zimske programe. „Family mall donosi prvu indoor skijašku stazu u Hrvatskoj koja će biti postavljena unutar sajamskog Family mall paviljona. Zasigurno odlična vikend atrakcija za sve roditelje s djecom!” , rekao je direktor Family malla Goran Fric.

Od gastronomskog dijela domaćini su pripremili sve ono zbog čega skijaši (osim skijanja) vole odlazak u planine: germ knedle, Aperol Spritz i mnoga druga gastro i tekuća iznenađenja na pravom après-skiju. Za one koji još nisu savladali skijašku terminologiju après-ski je francuski izraz Iz 50_tih godina koji doslovno znači “nakon skijanja”, a najbliži opis bi bio da su to “društvene aktivnosti i zabava nakon dnevnog skijanja”.

Tu su i popusti i nagrade

Na vanjskom dijelu sajma posjetiteljima će se predstaviti nizozemski i hrvatski iznajmljivači kampera jer, ako niste znali, i s kamperima možete otići na skijanje.

Uz sve već spomenuto, posjetitelje očekuju i brojni sajamski popusti i brojne vrijedne nagrade poput skijaških aranžmana, skijaških karata, opreme i drugo.

Više možete saznati na https://place2ski.com/  i https://familymall.hr/sajam-skijanja/

Foto: PR

Učitati još
Zatvori