Događaj koji ljubitelji cvijeća ne propuštaju

Poznato zagrebačko hortikulturno i kulturno događanje Floraart svoje korijene crpi još iz daleke 1891. godine kad su prve zagrebačke cvjetne izložbe zabilježene na starim razglednicama.

floraart_velika

Naravno i ta su se vremena oslanjala na ona još starija, na tradiciju zagrebačkih srednjovjekovnih vrtova, onih dražesnih oaza ljepote iz kojih je kasnije niknula perivojna kultura grada, kultura čiji su povijesni vrhunci svakako perivoj Maksimir i linija gradskih parkova koji čine Lenucijevu potkovu.

floraart_naslovna

Međunarodna cvjetna izložba Floraart već 50 godina uveseljava građane i brojne posjetitelje uz tisuće različitih i čudesnih biljaka, svakovrsnih aranžmana, akcija, cvijeća i čarolija koje su imali prilike vidjeti i doživjeti. Ove će godine cvjetna rapsodija po prvi puta trajati cijeli tjedan, od ponedjeljka, 25. svibnja, do nedjelje, 31. svibnja uz niz događanja u centru, na Gornjem gradu – odakle je sve krenulo prije pola stoljeća – i na Bundeku gdje se održava zadnjih nekoliko godina, a na rasporedu su kao i uvijek brojna događanja te natjecanja gdje će se nagrađivati najbolji. Više informacija potražite ovdje.

floraart2

Foto: Floraart Facebook

0