U Zagrebu obilježen 19. Dan ružičaste vrpce

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, ovu je subotu ipred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta započeo 19. po redu Dan ružičaste vrpce. U spomen na sve preminule od raka dojke, ali i one koji se hrabro bore s ovom zloćudnom bolesti, sudionici su držeći ružičaste balone krenuli Masarykovom ulicom u svečanoj povorci. Povorka sjećanja i hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom nastavljeno obilježavanje Dana ružičaste vrpce.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, poslala je poruku svim ženama da redovito odlaze na preglede dojki.

doc. dr. sc. Vesna Ramljak i Iva Radić

19. Dan ružičaste vrpce

“Dragi prijatelji udruge Europa Donna Hrvatska, sretna sam što ste nam podrška već gotovo dva desetljeća i zahvaljujem vam od srca što smo se okupili u ovako velikom broju na obilježavanju 19. Dana ružičaste vrpce. Svaka osoba koju na vrijeme osvijestimo o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju naša je zajednička pobjeda! Tužna sam što danas moram reći kako su u prošloj godini život od raka dojke izgubile 853 žene, no sretna sam da je ove godine taj broj manji za čak 137 osoba i da je stopa smrtnosti konačno u padu, a to još jednom potvrđuje kako činimo iznimno važan posao.” rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak te istaknula kako je zahvalna i tvrtki Salvus, koja im pomaže u prikupljanju sredstava potrebnih za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje se Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair ukrašen ružičastom narukvicom, a 10 kuna od svake prodane bočice Solgar će donirati udruzi Europa Donna Hrvatska za kupnju spomenutog aparata.

Svjetlana Benčić Colarić, brand managerica Solgara komentirala je akciju sljedećim riječima: “Ponosni smo na to što već petu godinu zaredom tvrtka Salvus s brendom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji. Suradnju s udrugom Europa Donna Hrvatska nastavljamo i ove godine tijekom cijelog listopada – ružičastog mjeseca, u cijelosti posvećenom borbi protiv raka dojke. Pozivamo građane da prepoznaju akciju te da joj, kupnjom našeg proizvoda Skin, Nails and Hair, daju svoj doprinos. Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair, ukrašen ružičastom narukvicom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.“

Ispred zagrebačkog HNK okupljenima su se obratili predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske prof. dr. sc. Damir Eljuga, izaslanik predsjednika Sabora dr. Ivan Ćelić, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić te pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo g. Vjekoslav Jeleč.

Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne osobe iz javnog života: ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatske Josipa Pavičić Berardini, Ivana Vida, Iva Radić, Ljupka Gojić Mikić, Ankica Dobrić, Minea i drugi.

Kupnjom Skin, Nails and Hair proizvoda i pozivom na broj 060 91 91 91 i vi možete poduprijeti akciju prikupljanja sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Minea

Predsjednik uprave Salvusa Teodor Švaljek i predsjednica Europa Donna Hrvatske doc.dr.sc. Vesna Ramljak

0