Tri smoothieja od jagoda za odličan početak dana

 

jagode6

Sezona je jagoda. To crveno, mirisno i neodoljivo voće prepuno je ljekovitih svojstava i zasigurno jedna od svima omiljenih namirinica. Bogate vitaminima C i A, folnom kiselinom, vlaknima i željezom, odlične su za jačanje imuniteta i kod oporavka nakon bolesti. Super su i za pročišćavanje organizma ukoliko ih jedete za večeru kao samostalan obrok, ali naravno bez dodatka šećera ili šlaga. Danas donosimo tri recepta za zdravi (pro)ljetni smoothie kojim ćete na najbolji mogući, i iznimno ukusan, način započeti dan.

SMOOTHIE OD JAGODA U DVA SLOJA

Ovaj smoothie dolazi u dva sloja. Na dnu su izblendani banana i mango u soku od naranče, dok su u gornjem sloju izmiksane jagode. Jednoj i drugoj smjesi nisu dodani mlijeko i/ili voda, no ako vam je okus čistog voća prejak, slobodno dodajte po želji. Ovaj smoothie donosi izraženi tropski okus s kojime je odlično započeti dan!

SMOOTHIE OD JAGODA I GRČKOG JOGURTA

Izblendajte u jednakim omjerima (najbolje pola šačice od svakog) – jagode, borovnice, brusnice i dodajte im jednu bananu i jednu šalicu grčkog jogurta te dvije žličice zobi. Zasladite sa sirupom od agave, po želji. Najbrži smoothie od jagoda je gotov!

SMOOTHIE OD JAGODA I ZOBI

U jednakom omjeru uzmite sitnu zob i očišćene jagode, bacite u blender, na najjače i pričekajte desetak sekundi. Čim je tekstura jagoda kremasta a zob se pojavljuje u mrvicama – vaš smoothie je gotov. Pun hranjivih stvari – najbolje od voća i žitarica! Odličan izbor za doručak.

Foto: Instagram

0