Tri recepta za najbolji vikend doručak

Tri recepta za najbolji
vikend doručak

edibleash2

@edibleash

Vikendom imamo nešto više vremena ujutro i pravi je to trenutak da kreirate doručak za obitelj u kojemu će ama baš svi uživati. Ako imate veliku tavu – najbolja i najjednostavnija ideja je ispeći omlet. Iako tradicionalno brzo jelo koje se servira za doručak, brunch ili večeru, nama je nekako najbolje za doručak. Nalet energije koju pruža zbog svoje bogate hranjive vrijednosti točno je ono što nam treba za dobar i zdrav početak dana.

Omlet se radi od tučenih jaja i mlijeka, prženo na ulju ili maslacu. Da bi se dobila ispravna tekstura, cijela jaja ili samo bjelanjci se ponekad tuču s malo mlijeka, ili čak vode, kako bi se dobili mjehurići vodene pare. Upravo ti mjehurići daju omletu njegovu mekanu i pjenastu teksturu. Tradicionalno, omlet se peče na jednoj strani i ne okreće se kod pečenja i često se nadijeva sa sjeckaom šunkom, sirom, gljivama, povrćem, ribom, itd.

edibleash

@edibleash

Danas donosimo jedan osnovni recept s nekoliko različitih nadjeva. Prvo pripremite nadjev. Za prvu varijantu potrebne su vam koktel ili cherry rajčice i bosiljak. Bosiljak usitnite, i rajčice prerežite na pola. Na zagrijano ulje ih bacite dok se korica ne počne smežurati, dodajte narezani bosiljak i posolite. Miješajte zajedno minutu – i to je to. Nadjev je gotov.

Drugi izbor nadjeva donosi nešto više sastojaka, no priprema je isto tako jednostavna. Kvinoja, sitno sjeckani sir, također cherry rajčice, sitno sjeckane gljive, crne masline (volimo ih otkoštene i prepolovljene) i mlada blitva ili špinat. Sve sastojke bacite na zagrijano ulje, podlijete s malo posoljene vode dok kvinoja ne postane mekana, pričekajte da, ako je ostalo, malo tekućine ishlapi i vaš drugi nadjev je spreman.

preuzmi

@halfbakedharvest

Treća varijanta nadjeva je još jednostavnije, no ona je sastavni dio omleta tako da trebamo prijeći na samu pripremu omleta. Planirajte omjer jaja za doručak i onih koji će jesti omlet 1:1 ili 1:1,5. Istucite jaja, dodajte po jajetu 2-3 žlice mlijeka ili vode, posolite i popaprite po želji i smjesu bacite na zagrijano ulje. Čekajte da se pretvori u čvrstu palačinku i za zadnji naš prijedlog doručka, nakon što ugasite vatru na štednjaku dodajte omletu izmiješano sir i vrhnje.

Ostala dva – stavite odabrane i pripremljene nadjeve te servirajte ravno iz tave. Najzabavniji je doručak kada je cijela obitelj za stolom i svi zajedno jedu, ponekad i iz iste posude.

cookingandbeer2

@cookingandbeer

cookingandbeer

@cookingandbeer

T.R.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori