Prije nego bacite tu bananu, donosimo 3 recepta

Banana bread, @thenutritiousprincess

Banana bread, @thenutritiousprincess

Prezrele banane nije baš pretjerano fino jesti, ali tražene su u brojnim receptima i zato ih je najbolje smiksati s drugim sastojcima za brzi i ukusni desert. Klasici uglavnom uključuju kruh od banane ili frape, a uz samo dva sastojka (banane+jaja) dobit ćete male palačinke koje možete jesti i same ili s namazom. U nastavku slijede ostale varijante.

Kruh od banane

Savršeni i originalni banana bread otkrila nam je Nabilah Harron s kojom smo razgovarali o ljepoti. Njoj je recept dala njena baka u Cape Townu, a mi ga prenosimo vama na linku.

@marshasbakeblog

@marshasbakeblog

Smoothie

Najlakši recept za smoothie je smiksati bananu i mlijeko, nisu vam potrebni ni zaslađivači niti ikakvi drugi sastojci. Naravno, želite li pojačati okuse tu je i najrazličitije drugo voće, orašasti plodovi, zobene pahuljice, superhrana… Sve što pronađete u kuhinji ubacite u blender i za tren imate super piće.

Bread Pudding

Uz ovaj ćete recept srediti čak dvije muhe jednim udarcem – suhi kruh i prezrele banane. Kolač od kruha najjednostavnije je i najfinije rješenje, nešto što ćete možda poželjeti raditi i ne samo u trenucima kad ne znate što bi sa starijim namirnicama. Recept pronađite ovdje.

@healthyseasonal

@healthyseasonal

Foto: Instagram

0