3 besplatne aplikacije za kuhanje

U vašoj kuhinji zasigurno je jedna polica rezervirana samo za kuharice različitih oblika i veličina, koje vam možda služe samo kao ukras jer u užurbanom dnevnom rasporedu ne stižete sjesti i određeno vrijeme posvetiti prelistavanju i biranju recepata koje ćete uvrstiti u svoj jelovnik.

aplikacijehrananaslovna

Tehnološki napredak nam je uz ubrzan životni ritam donio jednu pogodnost, a to je i brzinsko pregledavanje sadržaja putem pametnih telefona ili tableta. Takvim putem možda se umanjuje posebnost tradicionalnih recepata koje ste kroz generacije obitelji naslijedili, no to ne znači da one najomiljenije i dalje ne možete spremati. Ovdje se radi o svakodnevnoj pomoći uz koju će pripremanje dnevnih obroka biti uvelike olakšano uz inspiraciju nadohvat ruke iz sljedećih aplikacija.

Odabrali smo tri besplatne aplikacije koje se mogu naći u App Storeu i Google Play marketu koje bi vam mogle dati inspiraciju u onim trenucima kad ste ograničeni vremenom, a tijelo vam daje signale da je krajnji trenutak da pojedete nešto ukusno i hranjivo.

Aplikacija Yummly

yummly2

Yummly ima vrlo privlačno sučelje s obiljem slika od kojih rastu zazubice. Njegova zaglavna stranica otvara izbor najpopularnijih jela, ali također ima opciju prikazati i najpopularnija jela u vašoj okolini. Svako osvježivanje stranice donosi novu listu jela, a uređivanjem profila možete upisati sve svoje preferencije ili određenu intoleranciju na hranu u slučaju da je imate.

Ako imate određeni sastojak u frižideru s kojim ne znate što biste, upišite ga u tražilicu u Yummly će izbaciti sve recepte u svojoj bazi koje ga sadrže. Klikom na recept otvaraju se upute, potrebni sastojci (koji se lako dodaju na popis za kupnju), a klikom na ikonu “yum” spremate recept među svoje omiljene gdje ih kasnije lako možete pronaći.

Aplikacija Epicurious

epicurious

Kao i Yummly, aplikacija Epicurious donosi jela iz cijelog svijeta koja se lako prilagođavaju našoj kuhinji i gdje ćete zasigurno pronaći nešto za sebe. Vrlo je jednostavna za korištenje jer nudi pretraživanje po kategorijama kao što su “Brzo i jednostavno”, “Recepti koje će voljeti vaša djeca” ili “Zdrava hrana”. Također, ako u ostavi već danima gledate neiskorištenu tjesteninu, u frizeru vas čekaju račići, a onom avokadu na polici već lagano ističe rok trajanja, Epicurious će imati konkretan recept za vas. Možda je ovaj odabir i previše precizan, ali to samo pokazuje opseg aplikacije nakon što upišete namirnice u njega.

Klikom na recept dobivate mogućnost spremanja sastojaka na popis za kupovinu, spremanja recepata među najdraže, a ono što je najzanimljivije – možete uključiti “glasovnu kontrolu” te tijekom kuhanja listati recept glasovnim komandama bez da umrljanim prstima dirate svoj ekran.

Aplikacija Whole Foods

wholefoods

Aplikacija Whole Food kategorizira recepte prema dnevnim obrocima: predjelima, pićima, glavnim jelima, salatama, itd. Također ima i funkcionalan pretraživač u koji se mogu upisivati pojedine namirnice, a kreiranjem profila mogu se spremati svi recepti koje želite isprobati te popisi za kupovinu.

Klikom na recept otvaraju se pojedinosti o jelu, je li pogodno za određena ograničenja u prehrani, koliku su mu ocjenu dali drugi korisnici te način pripreme. Ako se odlučite upravo za to jelo, onda nakon pripreme možete u aplikaciju spremiti svoje bilješke oko sitnica koje biste možda mijenjali ili dodali, a moguće je i dodati svoju fotografiju jela kako bi korisnici mogli vidjeti stvaran izgled.

0