Trendovi koji će zavladati interijerima

Trendovi koji će zavladati interijerima

proljece-2017-interijeri-trendovi-1

Iako je još rano predvidjeti koji će točno trendovi eksplodirati u širokoj primjeni cijele godine, jer puderasta je ružičasta svoj vrhunac doživjela tek u zadnjoj četvrtini 2016., sudeći prema proljetnim kampanjama koje su veliki brendovi za uređenje doma počeli predstavljati, u novoj će godini vladati nekoliko stvari.

proljece-2017-interijeri-trendovi-5

Prva od njih je zelena boja. No zasada se ne vide naznake Pantone boje godine, vrlo vibrantne Greenery, već duboke, smaragdno-zelene koja doista unosi smirujući ton u prostor. Najčešće je zastupljena u većim komadima, poput sofa koje su ključna točka u dnevnim boravcima, ali i sitnim detaljima, od dekica do jastuka.

proljece-2017-interijeri-trendovi-6

Zelena boja nije samo zastupljena u neživom već i u sve većoj količini biljaka koje tvore urbanu džunglu u domovima. Još od proljeća 2016. vidimo veliki povrat prirodi, a to uključuje zelenilo u svim oblicima u svim prostorijama u domu.

proljece-2017-interijeri-trendovi-3

Urbanu džunglu potvrdit će i uzorci, od palminog lišća do tropskog cvijeća, čak i u najpristupačnijim home brendovima poput Zare Home, IKEE ili H&M Home već vidimo naznake ovog živahnog proljetnog utjecaja. Svoj će trag ostaviti i afrička kultura, ne samo što se uzoraka tiče već i materijala.

proljece-2017-interijeri-trendovi-8

Trend sive boje se nastavlja. Već smo pisali kako sivi interijeri ne moraju biti hladni i monotoni, a topla nijansa sive sve se češće susreće u stylish domovima. Od zidova pa sve do komada namještaja, siva s mliječnim prizvukom savršen je odabir.

proljece-2017-interijeri-trendovi-4

Vladavina skandinavskih interijera trajat će i dalje, ali novi skandinavski stil se ne odnosi isključivo na bijele interijere. Nekolicina suvremenih brendova počela je oblikovati poseban stil u kojem se ne zaobilaze boje, inovativni materijali i uzorci koji čine skladnu cjelinu.

proljece-2017-interijeri-trendovi-7

Brončani detalji, kao i oni mramorni, bit će u fokusu i u novoj sezoni zajedno s prigušenim bojama, pastelnom ružičastom i njenom novijom izvedenicom, bojom koralja.

proljece-2017-interijeri-trendovi-2

Foto: H&M Home

Učitati još
Zatvori