Trendovi koji su obilježili dizajn interijera, a voljet ćemo ih i 2018.

Trendovi koji su obilježili dizajn
interijera, a voljet ćemo ih i 2018.

jysk-3

Kako pratimo mijene u modnom svijetu, tako pomno proučavamo sve trendove u svijetu interijera te sa zanimanjem dolazimo do zaključaka koliko su zapravo slični. Mnogi se hitovi s modnih pista reflektiraju u uređenju prostora, pogotovo po pitanju boja, no ni materijali nisu zapostavljeni. Uostalom, Pantone svoje boje godine odabire upravo istražujući što se zbiva na modnom polju, kako se dizajneri pripremaju za nove sezone te prema tome kreiraju svoja predviđanja. I dok će boja godine 2018. biti ljubičasta (a već smo jesenas primijetili proboj boje lavande na ulice), 2017. su obilježile dvije nijanse.

jysk-5

Ružičasta i zelena kao apsolutni hitovi ove godine

Službeno je kao boja godine bila odabrana Greenery nijansa zelene boje, živa i upečatljiva, no nekako su se kroz dizajn interijera protezale njene sestrinske nijanse – nježna mint zelena ili duboka i raskošna smaragdna. Usporedno s tim bojama razvijao se još jedan trend – unošenja sve više i više biljaka u vlastiti dom, kreiranje prave urbane džungle. Gotovo svi su brendovi to objeručke prihvatili te u kolekcijama prenosili potrebu da se vratimo prirodi.

jysk-4

Njen neočekivani par bila je nježna ružičasta. Rose Quartz je zapravo bila Pantone boja 2016., no toliko se uvukla u kolektivnu podsvijest da se bez nje nije moglo cijele 2017. godine. Od velikih upečatljivih komada kao što su sofe i fotelje, do malih, slatkih detalja kao što su jastučići, dekice, vaze, svijećnjaci i slično, u prostor unosi neočekivanu nježnost i toplinu.

I fantastično je koliko se ružičasta i zelena dobro slažu te koliko privlače poglede. Ove se boje najbolje kombiniraju s neutralnim nijansama kao što su siva ili bež u svim svojim varijacijama, no neočekivani tračak boje kao što su žuta ili plava svakako će se savršeno uklopiti i sa zelenom i s ružičastom. Linije namještaja su možda u najvećoj mjeri bile inspirirane skandinavskim minimalizmom, ali u njegovom suvremenom “zaobljenom” izdanju gdje je do izražaja dodatno dolazila udobnost komada.

jysk-1

Čupavi i pleteni materijali za zimu

Hladna je sezona sinonim za raskošne materijale. Kako u dnevnim modnim kombinacijama obožavamo pletivo i bunde, tako se i u domovima volimo ušuškati uz čupave jastučiće i prekriti pletenom dekom. Uz motiv urbane džungle organski je došla potreba za prirodnim materijalima, drvetom, jutom, vunom, trstikom, bambusom, plutom, ratanom koji u savršenoj harmoniji koegzistiraju s metalima, betonom i mramorom.

Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti uzorke koji inspirirani grafizmom u prostor unose tračak industrijskog stila, a to ublažavaju akvarelni i botanički printevi koji se vizualno nadograđuju na živo zelenilo u vašem domu. I iako su se među najpopularnije probili ove godine, svakako ne očekujemo da će ovi trendovi jenjati u 2018. godini – naprotiv, sigurno će jačati i nadograđivati se novim idejama.

jysk-2

Želite li u svoj dom unijeti ove smirujuće tonove te kreirati nove oaze, u JYSK-u s vama dijele ljubav prema uređenju doma i u njihovim trgovinama ćete pronaći sve od navedenog. Marljivo rade na nekoliko trendova odjednom da biste vi imali izbor, prateći sve svjetske struje. Trendi komade u bojama godine, male i velike, s kojima možete začiniti svaki prostor potražite na službenoj stranici brenda.

Foto: JYSK

Učitati još
Zatvori