Tradicionalne božićne pjesme u Dvorištima

Dvorišta u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20

Dvorišta u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20

U petak, 23. prosinca 2016., posljednjeg dana prvog adventskog izdanja ‘projekta s dušom’ – gornjogradskih Dvorišta – uživajte u prisnoj božićnoj atmosferi uz tradicionalne božićne napjeve.

Vrata gornjogradskih palača otvaraju se raspjevanim zborovima i tradicionalnim božićnim, a prije svega omiljenim hrvatskim napjevima. U Tihoj noći tradicionalne božićne napjeve među ostalim izvode Iva Smojver i Amorose, potom Zbor Malo svjetlo iz župe sv. Mirka u Šestinama, Zbor Hrid pod vodstvom Čede Antolića iz crkve Kraljice sv. Krunice uz posebnu gošću Željku Marinović i mnogi drugi.

Dvorišta u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20

Dvorišta u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20

Baš kao nekada, pridružite se Tihoj noći na Gornjem gradu u pjesmi i toplom i intimnom slavlju, te na taj način dozovite dobra stara vremena kada se pjesmom u svakome domu, pa tako i na zagrebačkom Gornjem gradu, prizivao duh Božića.

No, iz organizacije Dvorišta ne pozivaju samo na druženje uz božićne napjeve, već i da zajednički učinimo dobro djelo! Jer Božić jest vrijeme dobrih želja i veselja, ali je i vrijeme u kojemu pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Više na Facebook stranici događanja.

Foto: Ivan Klindić (Lice grada)

0