Tostirani sendviči s rastopljenim sirom

Tostirani sendviči s rastopljenim sirom

@twopeasandtheirpod

Tostirani sendvič sa sirom i pestom @twopeasandpod

Ponekad nakon napornog dana na poslu uistinu ne želimo razmišljati o kalorijama, vježbanju i zdravoj hrani nego s guštom želimo zaroniti u neko ‘grešno’ jelo. Fini, rastopljeni sir između dvije kriške kruha definitivno spada u tu kategoriju, pogotovo ako je spojen sa zanimljivim namirnicama te nadilazi običan sendvič. Tost sa sirom jedan je od najlakše izvedivih recepata, čak vam nije potreban ni toster – ovaj sendvič može se zapeći u tavici ili pećnici, kako god vam je lakše.

Osnovni sastojci koji vam trebaju su, naravno, sir, kruh i maslac. Šnite kruha premažite maslacem s vanjske strane, između posložite sve sastojke i sendvič zagrijte na odabrani način. Što se ‘punjenja’ tiče pustite mašti na volju! Najidealnije su topive vrste sira, mozzarella, gouda ili možda tilzit, kruh možete odabrati u integralnim varijantama ili potpuno bijeli ako baš nimalo ne želite paziti na kalorije.

@twopeasandtheirpod

Tostirani sendvič sa sirom i batatom @twopeasandpod

Mogu biti bezmesni, samo primjerice s pestom od bosiljka i sirom, možete eksperimentirati s batatom, špinatom i lukom za ekstravagantniju varijantu ili dodavati umak od rajčice, origano, šunku, kobasice za tostirani pizza sendvič. Neke ćete sastojke morati odvojeno zapeći ili popržiti, kao što su batat ili luk, ali trud će se isplatiti jednom kad zagrizete u svoj dekadentni sendvič. No onda kad nemamo vremena prijat će i ona najjednostavnija verzija samo sa sirom i maslacem!

@flippindelish

Tostirani pizza sendvič @flippindelish

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori