Tko stoji iza popularnog profila Sve su to vještice?

Tko stoji iza popularnog profila
Sve su to vještice?

Sve su to vještice 9

Sve su to vještice na Vox Feminae Festivalu

Sutrašnji program Vox Feminae Festivala donosi mnogo sadržaja već od 11 sati ujutro. U zagrebačkom CeKaTe-u, na adresi Ozaljska 16 u 11 sati održat će se predstava Šareni gavrani, u 12 sati slijedi portretiranje ženskih likova u Harry Potteru, u 17 sati održat će se radionica Sve su to vještice, u 19 sati je na programu Cunt Coloring book, dok je za kraj, u 21 sat na redu izvedba Luke Prelas Jesam dobra?.

Osim programa u CeKaTe-u, festival donosi i odličan filmski program. Detalje i raspored projekcija, kao i ostatak programa možete saznati na voxfeminae.net. No, ono što je nama svakako privuklo pozornost jest radionica koja će se održati u 17 sati i koju će voditi Sve su to vještice. No, tko su Sve su to vještice? Tko stoji iza genijalnih memeova, koji se kroz likove slavnih i poznatih filozofkinja i filozofa te osoba iz popularne kulture pojavljuju, upoznat ćete na radionici prikladnoj za sve vještice i vješce od 16 do 35 godina (no i one starije!).

Sve su to vještice 10

Napravite svoj Sve su to vještice meme

Ono što možemo otkriti jest da iza ovog duhovitog i satiričnog profila stoji mlada žena, Hana, studirala je političke znanosti i međunarodne odnose na jednom fakultetu u Sarajevu. Iako je smatrala da na lokalnoj internet-sceni nedostaje ženskih glasova inspiracija za Vještice joj je definitivno došla jedne kolovoške večeri i to zbog vrućine njezine pegle. Iako ona pravi memeove, oni nisu posve njezino autorsko djelo – naime, radi se o djelima raznih ljudi iz njezine bliže okoline. Hana poziva sve zainteresirane da dođu sudjelovati u razvijanju Vještica.

U memeovima se ne prepoznaje samo feministički glas, već i glas balkanske žene, žene koja živi u patrijarhalnom društvu i žene koja mu se opire. No njezini muški likovi u memeovima kritiziraju i mušku ljevicu. Stvarno nitko nije pošteđen satire Vještica. Memeovima Sve su to vještice često ne možemo odoljeti i jako se nasmijati. Donosimo nekoliko popularnih memeova, a kako oni nastaju, što sve poručuju možete saznati i naučiti ih raditi prijavom na desk@voxfeminae.net uz predmet e-maila Za radionicu Vox Hexae.

Sve su to vještice 3

Sve su to vještice 4

Sve su to vještice 5

Sve su to vještice 6

Sve su to vještice 7

Sve su to vještice 8

Sve su to vještice 1

Sve su to vještice 2

Foto: Sve su to vještice

Učitati još
Zatvori