Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 25.-28. travnja održava se Tjedan financijske pismenosti
Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 25.-28. travnja održava se Tjedan financijske pismenosti

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 25.-28. travnja održava se Tjedan financijske pismenosti

Tjedan financijske pismenosti zajednički organiziraju Ekonomski fakultet Zagreb i Raiffeisen mirovinski fondovi, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva financija. Kroz panele, brojna predavanja, besplatne radionice za mlade, Festival i Izložbu financijske pismenosti posjetitelji će imati priliku razmijeniti iskustva, upoznati se, ostvariti suradnju i poslušati što o temama financijske pismenosti, obrazovanja i financijske sposobnosti misle vodeći stručnjaci i „opinion makeri”.

Predavanje i tri atraktivna panela

Regionalna konferencija financijske pismenosti ove će godine po prvi puta okupiti istaknuta imena svjetske scene. Cilj je poticanje povezivanja i financijskog osnaživanja građana kao i davanje doprinosa ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na brojne financijske probleme i izazove s kojima se susreću pojedinci i obitelji. Konferenciju pod nazivom “Izazovi izgradnje financijske sposobnosti u digitalno doba” će otvoriti predavanje ministra financija izv.prof.dr.sc. Marka Primorca. Nakon predavanja će slijediti tri atraktivna panela u kojem će vodeći svjetski i regionalni stručnjaci, znanstvenici,… I javne osobe komentirati će važnost financijske pismenosti za ostvarivanje osobnog blagostanja i sreće.

Dajana Barbić

Odgovori na neka aktualna pitanja

Kako građani upravljaju svojim osobnim financijama u vrijeme inflacije i krize? Koji je utjecaj uvođenje eura imalo na financijsku situaciju građana u Hrvatskoj? Kakva su iskustva drugih zemalja članica EU? Kako osigurati financijsku stabilnost i zaštititi se od utjecaja rizika? Koliko smo daleko otišli u procesu digitalizacije? Koji se inovativni financijski proizvodi i usluge danas nude i što o njima moramo znati? Jesu li društvene mreže novo “prodajno mjesto” financijskih proizvoda i usluga ili novo mjesto financijskog obrazovanja? Što o svemu kaže Zakon o zaštiti potrošača, a što influenceri? Kako koristiti financijsku pismenost za ostvarenje više razine sreće i osobnog blagostanja? Ulažu li poduzeća u financijsko obrazovanje svojih zaposlenika i koje su koristi za poduzeća, a koje za zaposlenike? Prepoznaju li zaposlenici poduzeća koja im pružaju takve benefite? Ovo su samo neka od aktualnih pitanja na koja će odgovore dati poznati poduzetnici, političari, znanstvenici, predstavnici financijske industrije, odvjetnici, influenceri i druge javne osobe 26.4. na Konferenciji financijske pismenosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Tjedan financijske pismenosti je nastao primarno kao potreba, a onda i ideja da na jednom mjestu okupimo stručnu i širu javnost iz različitih industrija i društvenih sfera, kako bi se umrežili, podijelili najbolje prakse iz područja financijskog obrazovanja i zajedno pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva. Tjedan financijske pismenosti u prvi plan stavlja pojedince; financijske probleme s kojima se susreću te prednosti koje uživaju oni koji su financijski pismeni. Osobito mi je zadovoljstvo što ćemo na konferenciji uz ministra financija, izv.prof.dr.sc.Marka Primorca i brojne domaće i regionalne stručnjake ugostiti i Milesa Larbeya, glavnog direktora Jedinice za zaštitu potrošača pri Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), izjavila je direktorica programa i organizatorica izvanredna profesorica Dajana Barbić.”

Dajana Barbić

Nemojte propustiti biti dijelom prvog Tjedna financijske pismenosti! Klikom na link osigurajte na vrijeme svoje mjesto. Sve o Tjednu financijske pismenosti pratite putem web stranice, te stranica društvenih mreža IG i LinkedIn.

Banner Tjedan financijske pismenosti

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori