Terasa na koju Osječani bježe od vrućine

Dok se ostatak unutrašnjosti Hrvatske polako premješta na obalu Lijepe naše, u Osijeku je zavladao vrhunac ljetne sezone. Svoj ovogodišnji debitantski nastup doživio je ljetni specijal In da sofa čime je Osijek dobio malo drugačije izdanje noćnog života koje usput nudi i jedno od najboljih ljetno-ambijentalnih opuštanja u gradu.

indasofa10

Lociran na terasi restorana Iktus, na Šetalištu kardinala Franje Šepera bb, s otvorenim pogledom na obalu rijeke Drave, specijal In da sofa tri će vikenda za redom, od popodnevnih sati pa sve do ponoći, ponuditi Osijeku bogati glazbeni repertoar u tropskom štihu, nesvakidašnjem za Slavoniju, te tako začiniti svoj originalan pristup zabavnoj ponudi na ovome području.

indasofa4

Osim primamljive glazbene pozadine i bogatog sadržaja, pravo osvježenje Osijeku predstavlja i egzotičan interijer u kojemu će svi posjetitelji moći uživati u harmoniji glazbe, plesa i ispijanja osvježavajućih ljetnih pića. Egzotičan ambijent, osim vrele atmosfere, čini i spoj tropskog štiha na urbani način. Interijerom terase dominira kombinacija koju bismo mogli prozvati spojem shabby i vintage stila, u kojem još uvijek prevladavaju DIY trend te prirodni materijali od kojih je i načinjena cjelokupna garnitura terase.

indasofa7

Stoga, kada vas zabole noge od ‘cipela uprljanih najmasnijim beatovima iz Osijeka i okolice’, kako najavljuju iz Sofe, odmor možete potražiti na DIY eko dizajniranim ležajevima načinjenim od pravog drveta osvježenog bijelom bojom te simpatično razbacanim jutenim vrećama koje će poslužiti kao super mjesto za opuštanje u hladu.

indasofa6

Organski materijali savršeno se uklapaju u prirodno okruženje terase koje obiluje zelenilom te visoko obraslim drvećem koje natkriva dio terase, štiteći tako posjetitelje od sunčevih zraka tijekom poslijepodneva. Svježem ugođaju pridonose i detalji u eko stilu, poput glomaznih kaljeva s cvijećem, koji naglašavaju notu prirodnosti unutar cijelog prostora, a i piće iz raznolike Sofine ponude osvježenja možete preuzeti na jednom od dva masivna šanka izrađena od tanjih stabala i visoke trske.

indasofa3

Dok je poslijepodne obilježeno lounge verzijom specijala koji vas natjera da zaboravite visinu stupnjeva u hladu i prepustite se ljetnoj magiji u koju vas uvlači ova priča, večer se spontano pretvara u oazu dobre zabave u kojoj noćni doživljaj šarmantno začinjava mnoštvo lampiona osvjetljavajući prostor terase i unoseći dašak ljetne romantike. Vizualnom dojmu svakako pridonose i postave izložba osječkih umjetnika na zidu terase koje se izmjenjuju svakog tjedna te tako kroz cijelu priču, za sve ljubitelje umjetnosti i dobre zabave, provlače i umjetnički sadržaj.

indasofa5

Nakon prvog, premijerno odrađenog vikenda, sljedeća dva rezervirana su za nastavak funk, soul i jazz live koncerata, partije uz glazbene specijalitete poznatih osječkih DJ-eva i neobične Vinske dvoboje. Ako vam se Osijek ukaže na ruti u spomenutom razdoblju, svakako vas pozivamo da svratite na ovo pristanište dobre zabave na kojem vam se ni more neće činiti toliko daleko i uživate u transformacijama prostora koje su najavljene za budućnost. U slučaju da vas je ljetna obala zaobišla ove godine – ili vi nju, specijal In da sofa sam po sebi nameće se kao super odabir za DIY ljeto na kojem garantiramo uživanciju u atmosferi dostojnoj pravog tropskog beach partija.

indasofa9

indasofa8

indasofa2

Tekst: Gorana Blagus

0