Zavirili smo u novi zagrebački kampus rađen po uzoru na američki MIT
Zavirili smo u novi zagrebački kampus rađen po uzoru na američki MIT

Zavirili smo u novi zagrebački kampus
rađen po uzoru na američki MIT

Algebrin novi zagrebački kampus, vrijedan 110 milijuna kuna, svojevrsni je hub digitalnih znanja i centar izvrsnosti po uzoru na američki MIT. Riječ je o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Republici Hrvatskoj do sada, a spomenuti multidisciplinarni prostor godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika.

Algebra kampus
Algebra kampus

Najveća i najbrže rastuća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj, ujedno je jedna od najvećih obrazovnih organizacija u ovom dijelu Europe prema broju studenata i polaznika obrazovnih programa, prostire se na gotovo 12.500 četvornih metara bruto te sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara.

Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se koristi gotovo 700 računala, laserski projektori i oprema za daljinski prijenos nastave, nastavni proces odvija se i u 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu, a za kreativni dio nastave dizajna osigurana je suvremena crtaona, tzv. Art Room kao i 3D Production Room u kojima su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate.

Algebra kampus

Energetska učinkovitost na prvom mjestu

Još jedna zanimljivost je da je kampus  izgrađen u A+ energetskom razredu, a u sve nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata.

“Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranih materijala, a kako bi dodatno potaknuli “zeleni pristup“,  zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom. Ispred same zgrade nalazi se veliki biciklarnik kako bi svi oni koji odluče na posao doći biciklom bili sigurni da je njihovo prometalo pravilno zbrinuto”, kaže Domagoj Mak, glavni operativni direktora i član Uprave za cjeloživotno obrazovanje u Algebri, koji je bio jedna od glavnih osoba ispred Algebre pri izgradnji i planiranju novog kampusa.

“Iznimno nam je važna bila energetska učinkovitost nove zgrade, u svijetlu svih globalnih okolnosti koje prate energetsku sliku i pri čemu je izrazito bitno razmišljati o potrošnji energenata”, objasnio je.

Domagoj Mak
Domagoj Mak

Tu su i posebne učionice opremljene najmodernijom opremom

Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih i postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga, a poseban Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.

Uz to, na novom kampusu otvoren je i bitno veći međunarodni testni centar gdje će studenti, polaznici i profesionalci moći pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Podatkovni centar ‘Nimbus’

Jedna od zanimljivosti svakako je i vlastiti podatkovni centar imenom „Nimbus“, koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih mašina za studente i polaznike edukacija, a čiji je „kum“ Zoran Vakula.

Ovo je kampus koji će zadovoljiti potrebe, želje i nadanja svih mladih mozgova željnih znanja i stučnosti.

Foto: Algebra

Učitati još
Zatvori