Popularna zagrebačka aplikacija donosi vam pregled svih događanja u gradu

Kamo izaći van? Što pojesti? Gdje popiti dobru kavu? Koju predstavu pogledati? Koji koncert poslušati?

Odgovore na sva ova pitanja donosi popularna zagrebačka aplikacija DiVan.fyi, koja je istovremeno i servis s pregledom svih događanja na jednom mjestu. Dostupno je čak 10 kategorija, u kojima svaki DiVanovac može pronaći ‘svoje mjesto’.

Ako vam DiVan.fyi zvuči poznato, to je zato što je zamijenio dosadašnji DiVan.hr, početkom travnja kada je ovaj popularni zagrebački servis za pregled događanja DiVan.hr preselio na međunarodnu domenu fyi i predstavio niz novih funkcija. Jedna od tih novih funkcija je pretraživanje prema geo lokaciji, što će omogućiti njegovu primjenu na druge hrvatske gradove, ili primjerice prijevod cjelokupnog sadržaja na engleski jezik, što će olakšati i stranim posjetiteljima da doznaju što se sve događa u gradu kojeg posjećuju.

“Promjena adrese i softverska nadogradnja dio su dugoročne razvojne strategije”, kaže pokretačica i jedan od partnera na projektu Matina Tenžera. U naredne dvije godine cilj je proširiti uslugu na druge hrvatske gradove, a zatim i na veće centre u regiji i šire što je glavni razlog promjene adrese pa tako i imidža lokalnog karaktera. Projekt ponikao iz Zagrebačkog inovacijskog centra na Velesajmu, 2017. godine bio je jedan od pobjednika razvojnog programa Startup Factory Zagreb, pritom osvojivši financijsku potporu od 125.000 kuna što je samo dio utrošen na dosadašnji razvoj.

Maroje Sabljić i Matina Tenžera, pokretači servisa Divan.fyi

Portal DiVan.fyi (DiVan.hr) mjesečno posjeti više od 50.000 korisnika, dok je aplikaciju do sada skinulo njih 10.000. Od noviteta koji se mogu pronaći na novoj adresi i platformi jesu pregled događanja za djecu, sportskih aktivnosti, posebnih ponuda u obliku nagrada i popusta te najboljih lokala za hranu i piće.

 

Foto: PR

0