Retro je cool, ali volimo tehnologiju

Retro je cool, ali volimo tehnologiju

Retro je uvijek u modi, jer je nekako u ljudskoj prirodi da na pijedestal stavlja prošla vremena ovjenčana lovorikom. Nekada je sve bilo kvalitetnije, šarmantnije, realističnije i opipljivije – ove riječi često ćete čuti od svih nostalgičara. I ima nešto u tome. Ipak, kako tehnologija napreduje u ljudskoj je prirodi da konstantno traži nešto novo što joj svakako može olakšati svakodnevicu ili učiniti ju više zabavnijom. Poigrali smo se razmišljanjem i usporedbom nekih prošlih vremena sa sadašnjicom i zaključili da bez obzira koliko nam je retro cool, obožavamo tehnologiju i njezine prednosti, a evo i zašto.

Retro je cool, ali…

Jako dobro se sjećamo vremena kada smo od telefona imali samo fiksne telefone, a telefonske govornice bile su glavni način komunikacije kada smo izvan doma. Koliko god se mlađim generacijama, pa čak i nama samima čini nemogućim zamisliti ponovo takve načine komunikacije, nekada nam je to doista bila realnost. Glazba se slušala na radijima, pločama, presnimavala na kasete, na koncerte se išlo da se upozna i čuje nove izvođače. U Hrvatsku su dolazila velika glazbena imena, dok su se domaća razvijala u legende kakve ih poznajemo danas.

Danas su nam mobiteli doslovno produžeci ruku, a zahvaljujući streaming servisima i online koncertima glazba nam nikada nije bila bliža. Svako vrijeme nosi svoje ljepote, a u današnjem ubrzanom svijetu tehnologija je neminovna kako bismo lakše balansirali između privatnog i poslovnog, ali i iskoristili sve prednosti koje nam tehnologija pruža. Koristimo ju u svim aspektima – od onih za zabavu do praktičnih.

Obožavamo tehnologiju

Kako se mnoge navike mijenjaju tako se mijenjaju i navike kupovanja i svakodnevnog korištenja novca. Internetska kupovina postala nam je svakodnevica, a nošenje gotovine polako, ali sigurno zamjenjuju pametniji sustavi. Zaboravite na velike i debele novčanike, jer se vaša financijska evidencija od sada nalazi na vašim mobilnim uređajima i pametnim satovima. Apple Pay je idealan način plaćanja. Beskontaktan je, siguran i jednostavan i to s različitim uređajima (iPhone, Apple Watch, iPad i Mac…) koje koristite svaki dan. Podaci o vašoj kartici su sigurni jer se ne pohranjuju na uređaju niti se dijele prilikom plaćanja.

Zašto odabrati Apple pay?

Zato što uz Apple pay kupovina nikada nije bila jednostavnija. Vrlo lako ga možete aktivirati kroz m-zaba mobilno bankarstvo, a njime možete plaćati na svakom prodajnom mjestu, a svako prodajno mjesto koje omogućuje beskontaktno plaćanje je mjesto koje omogućuje i Apple pay opciju s karticama Zagrebačke banke primjerice Mastercard. Karticu možete ubaciti u Apple Wallet na više mobilnih uređaja i satova, a logirate se PIN-om što dodatno podiže sigurnosni aspekt cjelokupne usluge. Ovisno o uređaju, u Apple Wallet na jednom uređaju možete uključiti od 8 do 12 kartica. Na iPhone 8, Apple Watch Series 3 i sve novije modele možete uključiti 12 kartica, dok na modele starije od navedenih možete uključiti do 8 kartica. Apple pay koristite bez naknade, a ima limite kao i vaša fizička kartica. Zaboravite na gužvu u vašem novčaniku jer budućnost postaje zanimljiva, a vaša svakodnevica jednostavnija. Sve dodatne informacije o usluzi i kako je aktivirati pronađite na službenim stranicama Zagrebačke banke.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori