Kako zapravo izgleda naš ‘new normal’ život?

Proljeće nam je odavno pokucalo na vrata. Ono je najčešće asocijacija na prijatelje, druženja u prirodi, sport i dobru zabavu. Međutim, u posljednje vrijeme nam se svakodnevica bitno izmijenila, ali to ne znači da ona mora biti manje zabavna. Online imamo cijeli svijet pun mogućnosti i rješenja koja nam osiguravaju zabavu i, u nekim slučajevima, čak i znanje. Mnogi online tečajevi, virtualni obilasci muzeja i nacionalnih parkova, koncerti i predstave, pa i druženja omogućeni su nam potpuno besplatno tijekom izolacije.

Čak je i društveni život dobio sasvim novi ‘new normal’ oblik: nije više čudno imati virtualne poslijepodnevne kave s prijateljima i obitelji, a da je pritom svatko na svojoj terasi, double-date večere na balkonima uz zalazak sunca ili karaoke natjecanja i cocktail partyje u dnevnom boravku s najboljim receptima za gin tonik.  Online život je sada puno više od streaminga filmova, bingeanja serija, uploadanja fotki i statusa iz ludih izlazaka. Mobiteli i aplikacije sada su definitivno spasitelji društvenog, ali i poslovnog života jer su se oni u potpunosti preselili online. U nastavku otkrijte što sve možete raditi samo uz pomoć internetske veze i mobitela.

Uključite se u virtualne obilaske

Nekoliko muzeja nudi virtualne obilaske svojih djela, kojima se može besplatno pristupiti tijekom razdoblja izolacije. Moguće je posjetiti više od 500 muzeja u svijetu i pogledati radove najrazličitijih umjetnika i povijesnih razdoblja, uz bogate i detaljne informacije o svemu što možete vidjeti. Uz to, ako ste obožavatelj prirode, možete virtualno istraživati svijet nacionalnih parkova ili ‘prošetati’ nekim od najljepših botaničkih vrtova u svijetu.

Virtualni koncerti i kazališne predstave

Još ćemo se neko vrijeme morati strpjeti kako bi uživali u live koncertima svojih omiljenih izvođača. No, kako se svijet doslovno preselio na internet ni mnogobrojni glazbenici ne zaostaju. Tako možete pogledati online koncerte Andree Bocellija, Coldplayja, Pink, Lady Gage i još mnogih drugih. Neke od njih možete i pratiti uživo. Nije loše, zar ne? Također, brojna su se svjetska kazališta pokušala prilagoditi novonastaloj situaciji pa se brojne predstave streamaju online na službenim stranicama kazališta i na društvenim mrežama. To je odlična alternativa koja nam može uvelike olakšati ostanak kod kuće.

Naučite nešto novo uz online tečajeve

Pohađanje online tečajeva je još jedna stvar kojom se možete baviti od doma. Zašto ne biste naučili neku novu vještinu ili usavršili onu postojeću. Postoji velik broj različitih, besplatnih tečajeva za ovo naše novo životno razdoblje. Između ostalog možete se usavršavati u profesionalnom smislu ili naučiti svirati neki instrument. Možete i naučiti novi jezik ili se možete ubaciti u nešto što vam je možda potpuno strano, ali je oduvijek izazivalo interes, poput tečaja programiranja. Možete naučiti kuhati nova jela, moguće je naći slatke i slane recepte, kao i zdrave opcije. Također, možete pohađati i e-tečajeve za trudnice. Mogućnosti su neograničene, a na vama je samo da odaberete što vas najviše zanima.

Online tutoriali su vam nadomak ruke

Možda konačno želite savladati onu vještinu konturiranja ili napraviti onu manikuru koja vam se odavno sviđa, ali jednostavno niste imali vremena. Na internetu su vam dostupni i mnogobrojni tutoriali i web shopovi. Na vama je samo da naručite potrebne proizvode i bacite se na posao. Na kraju nećete samo biti bogatiji za dodatno znanje, nego ćete i izaći iz izolacije ljepši nego ikad prije.

Ostanite zdravog tijela i uma uz online aplikacije

Slobodno vrijeme možete iskoristiti i za vježbanje kod kuće. Postoji velik broj aplikacija koje su besplatne i imaju široku ponudu treninga. Za njih vam nije potrebna nikakva oprema, samo dobra volja i želja za trošenjem kalorija. Mnogi profesionalci vam pokazuju kako pravilno izvoditi vježbe, a u nekim aplikacijama su vam čak dostupni za dodatna pitanja i savjete. Uz to, možete smanjiti razinu stresa uz jogu ili meditaciju. Sve to je u potpunosti besplatno i ne morate izlaziti iz svog doma kako biste uživali u dobrim rezultatima.

Organizirajte online druženja

Naš život je nezamisliv bez prijatelja i obitelji. Bez obzira na to što ne možemo fizički biti u istoj prostoriji, možemo se poslužiti bilo kojom od mnogobrojnih aplikacija za online chat. Uz takve aplikacije možete organizirati online game night, kušanje vina, book club, rođendanski party, a možete se i okušati u pjevanju uz online karaoke zabavu. Možete zajedno isprobavati i nove recepte pa ocjenjivati izgled jela, a možete se i jednostavno opustiti uz kavu i ugodan razgovor.

Kako si možete osigurati što realnije iskustvo?

Brzi internet i izvrstan mobilni uređaj su jedini preduvjeti za to da vam ta nova, online vrsta zabave zajamčeno pruži dojam kao da ste jedni pored drugih. Pritom su važne stavke poput reprodukcije zvuka i slike, veličine ekrana te baterije koja dugo traje i brzo se puni. Različite vrste high-end mobitela poput Samsunga S20, S20 + i S20 Ultra, omogućit će vam ultimativno online iskustvo.

Inteligentna tehnologija budućnosti

Najnaprednija Samsung tehnologija zumiranja dosad, pomoći će vam da uhvatite nevjerojatne stvari izdaleka. Također, Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra uređaji vaše videozapise podižu na sasvim novu razinu uz 8K rezoluciju, najvišu na bilo kojem Galaxy telefonu dosad. Takvi videozapisi imaju nevjerojatnu razinu prikaza detalja, a bez napora možete čak izvući i vrlo detaljne fotografije iz tih videozapisa. Budite spremni zadiviti sebe, svoju obitelj i prijatelje.

Samsungova najnaprednija kamera za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja transformirat će i one fotografije i videozapise snimljene noću. Uz to, možete uživati u istinski filmskom doživljaju gledanja uz nevjerojatno stvarne boje i kontraste na Samsungovom najsuvremenijem AMOLED zaslonu. On je ujedno i certificiran za HDR 10+ tehnologiju prikaza. To je zaslon koji ne samo da izgleda fantastično nego je i pametan pa će tako automatski smanjiti emisiju štetnoga plavog svjetla kako bi se smanjilo naprezanje vaših očiju. Također, novi Samsung pametni telefoni nude vam prostor za pohranu poput onoga na prijenosnom računalu, tako da se nikad više ne morate brinuti o spremanju velikih datoteka ili aplikacija uz 128 GB unutarnjeg prostora za pohranu, pa sve do dodatnih čak 1 TB prostora uz Micro SD karticu. Poboljšali su i svoje CPU, GPU i NPU jedinice kako bi proizveli najpametniji telefon dosad, s nevjerojatno snažnim središnjim, grafičkim i neuralnim procesorom za AI učenje. To znači da vaš uređaj radi glatko čak i kada pomoću njega snimate prijenos uživo ili na njemu igrate grafički zahtjevnu videoigru. On nije samo pametan nego je i nevjerojatno inteligentan te potpuno opremljen za budućnost uz bateriju golemog kapaciteta i mogućnost iznimno brzog punjenja.

Ovi izvrsni Samsung pametni telefoni dostupni su u Tele2 ponudi, uz tarifu RASPALI i BEZBROJ GB na popustu do 1080 kuna. Možete ih naručiti na njihovom web shopu.

Foto: Samsung

1