Novo izdanje TEDxZagreba donosi ideje novih promjena, prilika i izazova u budućnosti
Novo izdanje TEDxZagreba donosi ideje novih promjena, prilika i izazova u budućnosti

Novo izdanje TEDxZagreba donosi ideje novih promjena, prilika i izazova u budućnosti

Koje promjene, prilike i izazovi nas očekuju u budućnosti? Je li budućnost pozitivna ili negativna? Rapidan razvoj digitalnih tehnologija, društvene promjene, nova znanstvena otkrića, nova promišljanja o životu. Nikada nije bilo važnije pratiti trendove i promjene. Novo izdanje konferencije usmjerene na „ideje vrijedne širenja“, TEDxZagreb, donosi upravo teme vezane uz različite poglede na budućnost.

Poznata konferencija TEDxZagreb ove će se godine održati 16. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a vodit će se ovogodišnjom glavnom temom – „The Future Reimagined“. Događaj će ponuditi mnoge zanimljive perspektive i ideje koje će potaknuti promišljanje i inspirirati sudionike.

TEDxZagreb

TEDxZagreb

Možemo li predvidjeti budućnost vlastitog zdravlja, kako će izgledati radna mjesta budućnosti, možemo li naučiti prepoznati laž i kako se moramo kretati ako puno sjedimo, samo su neka od pitanja na koja će odgovor dati ukupno 11 govornika ovogodišnje TEDxZagreb konferencije. Jedan od govornika poznati je putnik, pisac i fotograf Davor Rostuhar, a govorit će o važnosti razumijevanja života lovaca sakupljača za razumijevanje budućnosti suvremene ljudske vrste. Temu o aktualnim promjenama na tržištu rada i radnim mjestima budućnosti predstavit će stručnjak za psihologiju rada, Zvonimir Galić, te će upoznati sudionike kako će o poslu razmišljati buduće generacije zaposlenika.

TEDxZagreb donosi i aktualne teme vezane uz razvoj umjetne inteligencije. Stručnjakinja za etičnost u umjetnoj inteligenciji, Anna Danés, govorit će o odgovornom korištenju umjetne inteligencije te dati odgovor na pitanje kako se zaštititi od potencijalnih prijetnji. Jedan od govornika je i fizičar Davor Horvatić koji će dokazati da fizika nije samo za znanstvenike, već se njezina načela koriste i u brojnim društvenim zbivanjima. Popis svih ovogodišnjih govornika i tema dostupan je na službenoj TEDxZagreb stranici na kojoj se mogu preuzeti i ulaznice za događaj.

TEDxZagreb

Novo izdanje se bliži

Podsjećamo, TED je najpoznatija globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja, a TEDx događaji se organiziraju u više od 200 zemalja svijeta, dok snimke govora na YouTube platformi broje stotine milijuna pregleda. TEDx u Hrvatskoj djeluje od 2010. godine kada je održan prvi TEDxZagreb događaj, a to ga čini najstarijim, najvećim i najpopularnijim TEDx događajem u Hrvatskoj. Sve detalje o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici: https://tedxzagreb.com/

Foto: PR

Učitati još
Zatvori