Otkrili smo tajnu savršene odjeće iza omiljenog brenda A’MARIE

Otkrili smo tajnu savršene odjeće iza
omiljenog brenda A’MARIE

A’MARIE je brend koji prati urbanu ženu koja želi i voli biti dotjerana od jutra do večeri, a da se pritom osjeća ugodno. U kontekstu bezvremenske mode najviše je prostora za osluškivanje pravih potreba žena, jer svaka od njih želi komad koji može nositi godinama i koji može ukomponirati u svoj stil. Upravo se time vodi kreativni tim ovoga brenda na čelu s Anamarijom Brkić. Kako izgleda jedan njezin uobičajeni poslovni dan, kako nastaju nove kolekcije, koje su to male tajne da njezina odjeća uvijek izgleda besprijekorno – otkrila nam je u zanimljivom intervjuu.

Kolekcija proljeće/ljeto ‘22

Svaka žena, od A’MARIE komada kreira svoj trend i to načinom na koji ga nosi i prezentira kroz svoju energiju i stil života. To je uvijek nit vodilja pri stvaranju svake kolekcije pa tako i nove. Kolekcija ‘Linda’ za proljeće/ljeto ’22. namijenjena je svim ženama koje se u A’MARIE kreacijama osjećaju zavodljivo, posebno i ugodno.

“Inspirirana je kolorima Mediterana; svježinom, morem, plodovima ljeta i užicima. Svi smo se umorili od težine događanja oko nas, kao i duge i sive zime, tako da sam kolekcijom ‘Linda’ htjela podsjetiti na ljepotu mora, odmora od svakodnevice i prizvati sve one lijepe trenutke koji nam nedostaju.”kaže Anamarija.

Kada linija nastaje, faze rada se isprepliću, pa kreiranje jedne može trajati i nekoliko mjeseci jer Anamarija uvijek paralelno radi na više kolekcija. Njezin kreativni proces, kaže, uvijek počinje izborom tkanina.

“Imamo veliku listu dobavljača i sav fokus nam je na ekološki održive tkanine pa s time i započinjemo našu avanturu. Puno istražujemo, slažemo inspiracije, mood boardove, skice, puno komuniciramo međusobno u kreativnom, proizvodnom i prodajnom smislu slažući mapu želja i proizvoda. Kreativni proces je prekrasna prilika da se odmaknem od realnosti i uplovim u maštu. Prezentaciju smišljamo gledajući kako se priča oko proizvoda razvija, a kad nas trenutak ponese, uvijek se sve samo posloži. Kad imate svoj vjerni tim suradnika koji vas poznaju, možete uživati u radu, stvaranju, kao i finalnom proizvodu.”

Važna je prezentacija, ali i kvaliteta

Kada je linija spremna sve ovisi o prezentaciji. Ona ima veliku ulogu u svemu jer se njome priča priča. Ipak važnu ulogu u svemu ima i kvaliteta proizvoda, kaže Anamarija, te dodaje

“Sve što radimo, od kreative do realizacije (od dizajniranja modela, osmišljavanja ambalaže do finalne prodaje) radimo na istom nivou koji držimo od pokretanja poslovanja uz, naravno, napredak koji je prisutan iz godine u godinu. Kvaliteta nam je, uz naravno nosiv, dugotrajan i prepoznatljiv dizajn, najvažnija.”

Nevidljivi pomagači

Najvažniji joj je kaže i dobar tim, ali i svi oni na prvu ‘nevidljivi pomagači’ koji su itekako bitni za finalni proizvod.

Kako mi je važno da žene nakon kupnje A’marie modela znaju i kako se dalje brinuti o proizvodu, jer marimo za samoodrživost, ne samo da marimo već na tome baziramo brend, često ih i educiramo o vrstama naše tkanine. A kvalitetu istih, kako u trgovini, tako i u kućnoj uporabi održavamo parnom postajom Philips PerfectCare Series 9000.”

Philips PerfectCare Series 9000 prva je parna postaja na svijetu s umjetnom inteligencijom. Samostalno podešava temperaturu i jačinu pare ovisno o tkanini, a vrijeme koje štedi pri peglanju dragocjeno je, jer Anamariji ostaje vremena baviti se drugim važnijim stvarima. Ovakav pomoćnik izuzetno je važan i koristan na snimanjima kampanja i modnih editorijala koji znaju biti poprilično zahtjevni.

Modni editorijali

Na pitanje kako izgleda jedno snimanje modnog editorijala i je li hektično, Anamarija odgovara:

“Godine iskustva pobrinule su se za to da svako snimanje naše kampanje prođe organizirano, smisleno i mirno. Ne samo to, nego je na snimanju uvijek sve puno kreative, novih ideja, često i novih suradnika. Uvijek su svi prisutni u sinkroniziranom moodu tako da jako dobro znamo što radimo i koji nam je finalni dojam kojem težimo.” Ipak pamti i neke anegdote:

“Sjećam se jednog snimanja uz more gdje smo cijelu kolekciju postavili uz plažu, da bi nas na kraju uhvatio onaj pravi ljetni neverin. No prije nego je krenuo, uhvatili smo divne nostalgične fotografije koje su na kraju završile u kampanji. Sve se savršeno poklopilo.”

Vjetar često može pomrsiti planove na takvim snimanjima, a nepredvidivi uvjeti svakako nose sa sobom izazove. Pogotovo kada odjeća mora ostati čista i opeglana kako bi odlično izgledala na fotografijama. Ipak, kaže najdraža su im snimanja na otvorenom.

“Svakako na snimanjima volim imati puno opcija, a priroda ih sama po sebi uvijek nudi bezbroj i uvijek dodatno iznenadi nečime na što niste ni računali.”

Zato trebaju svi ostali detalji na snimanju biti pouzdani.

“Iznimno mi je važno da uređaji koje koristimo odgovaraju našim tkaninama, jednako kao i brzina njihova korištenja. Kad uređaj za glačanje prepoznaje materijale, tu svakako dobivamo na vremenu, ne moramo brinuti, kako u proizvodnji tako i u trgovini i možemo se više posvetiti drugim stvarima važnima za razvoj kolekcija i brenda.”

Anamarija zato koristi Philips PerfectCare Series 9000 sa značajkama umjetne inteligencije s ugrađenom kamerom koja prepoznaje materijale i prema tome sama podešava temperaturu i jačinu pare što omogućuje peglanje bez sagorijevanja odjeće.

“Fascinantno je promatrati kako industrija sve više prepoznaje potrebe ljudi i prilagođava se našim životima, osobito kad pričamo o poduzetništvu, što je već samo po sebi izazovno. Parna postaja je ključna u poslu s tkaninama i dizajniranju odjeće i iznimno pomaže mom cijelom timu da se brine o A’marie kolekcijama jednostavnije, ali učinkovitije.”

Vrhunski dizajn i lakoća korištenja Philips PerfectCare Series 9000, čini ga omiljenim pomagačem uz koji svaka odjeća izgleda lijepo, čisto i savršeno opeglano.

“Ne moram uopće brinuti da će oštetiti odjeću u koju smo uložili puno truda, od samog izbora tkanine, dizajna, načina nošenja, prezentacije. Da se možemo osloniti na njega uvijek, osobito kad je atmosfera jako radna i da ćemo uvijek dobiti savršeni rezultat. Vrhunskom njegom pokazujemo i svojim klijenticama da marimo da njihovi A’marie komadi jako dugo budu nešto što će imati u svom ormaru.”

Peglanje je brzo i efikasno, stoga Anamarija svoje vrijeme može više iskoristiti u druženju s obitelji.

“Otkad sam postala mama, vrijeme mi je sve. Uvijek imam isplanirani dan i moram znati što u njemu stignem ili ne, od kreativnog procesa do odlaska u proizvodnju, dućan, ili na sastanke. Zato biram uređaje koju me podržavaju u tome i skraćuju mi vrijeme, ali i uređaje koji se vizualno uklapaju u moju okolinu, a jako mi je važan i kvalitetan dizajn kojeg Philips PerfectCare Series 9000 defintivno ima.”

Sve o parnoj postaji Philips PerfectCare Series 9000, ali i drugim Philips proizvodima pročitajte ovdje.

Foto: Senja Vild

Preporuka

Zatvori