Sve aplikacije koje vam trebaju na putovanju

Sve aplikacije koje vam
trebaju na putovanju

Putoholičari jako dobro znaju koliko je važno imati sve informacije o destinacijama na koje putuju. To se posebno odnosi na proputovanja na kojima u svega nekoliko dana posjete više gradova pa čak i država. Stoga je ključno dobro organizirati itinerarij, na vrijeme rezervirati i kupiti kartu za avion ili neko drugo prijevozno sredstvo koje odaberete, rezervirati svoje mjesto u hotelu, pronaći restoran s najboljim preporukama, posjetiti sve važnije atrakcije, ali i saznati kakve se manifestacije održavaju u gradovima koji su se našli na popisu putovanja.

Izložbe, koncerti, predstave i noćni život, sve to čini putovanje zanimljivim. Uz to, važno je da sve svoje stvari ponesete sa sobom jer ukoliko nešto zaboravite na prethodnom mjestu gdje ste boravili, to vam može itekako zakomplicirati nastavak putovanja.

Kako biste do svih informacija došli brzo i lako i u svega nekoliko klikova uspjeli rezervirati svoja mjestima na onim punktovima koja su vam najzanimljivija, da stignete posjetiti sva zabavna i kulturna događanja, da uživate u hrani na najboljim mjestima, a da pritom ne zaboravite na stvari, izdvojili smo nekoliko aplikacija uz koje će vam putovanje biti tako lako, sadržajno i zanimljivo.

Check And Pack

Check and pack je aplikacija koja vas podsjeća što sve morati spakirati u svoj kofer. Uz popis stvari i ilustracije pregledavate sve što vam treba i jeste li sve spakirali. Ova aplikacija će vam uštedjeti i vrijeme jer nećete morati gubiti sate razmišljajući o stvarima.

Google Maps

Google maps je jedna od najpopularnijih aplikacija koja će nas uvijek dovesti na željenu lokaciju. Bilo da trebate izračunati koliko vam je potrebno vremena od točke A do točke B, ili vas uputiti kako da dođete na željeno mjesto uz ovu aplikaciju ćete lakše putovati jer se uz nju nećete osjećati izgubljeno. Važno je da znate adresu na koju trebate stići i ova će vas aplikacija dovesti točno gdje želite.

City Mapper

City mapper je još jedna sjajna aplikacija koja će vam pomoći da detaljno istražite grad u kojem se nalazite. Dostupna je u 39 svjetskih gradova. Na ovoj aplikaciji naći ćete sve potrebne informacije koje vam trebaju za metroe i ostale javne oblike prometa, tu su ucrtane sve stanice, preko ove aplikacije možete direktno pozvati uber ili taxi, ona će vam izračunati sve rute koje vam trebaju ukoliko putujete automobilom. Također, možete saznati gdje u gradu možete pronaći bikeshare.

Tripadvisor

Tripadvisor je servis koji je postao standard u ocjenjivanju hotelijersko-ugostiteljskih mjesta, od restorana do hotela, te atrakcija, muzeja i galerija. Na brojnim mjestima u gradovima diljem svijeta pronaći ćete naljepnicu koja označava da za to mjesto postoje ocjene, napisani dojmovi i fotografije koje možete saznati upravo preko ove aplikacije. Ona na jednom mjestu nudi preporuke i komentare koji vam mogu pomoći da za sebe pronađete mjesto koje vam najviše odgovara. 

Kayak

Kayak je mobilna aplikacija uz čiju ćete pomoć lako i brzo moći rezervirati smještaj, odnosno hotel. Također, na jednom mjestu ćete moći dobiti informaciju ima li slobodnih mjesta za letove koji vam trebaju te koliki je iznos karata. Pomoću Kayaka ćete moći i iznajmiti auto pa se stoga ova aplikacija smatra jednom od omiljenih turističkih tehnoloških inovacija.

Airbnb

Airbnb je aplikacija broj jedan kada je u pitanje rezervacija smještaja. Preko ove aplikacije moći ćete pronaći smještaj u 34 000 gradova diljem svijeta. Kao i ostale aplikacije s popisa, također je besplatna i vrlo jednostavna za korisštenje.

Hopper

Hopper je vrlo praktična aplikacija. Ova aplikacija će vam preporučiti kada da kupite kartu za let na željenu destinaciju. Vi označite vrijeme i mjesto gdje želite puitovati, a Hopper vam javlja kada padaju cijene. Ukoliko pronađžete idealni let za sebe, rezervirati i kupiti kartu možete direktno preko ove aplikacije.

TripIt

TripIt je aplikacija koja je vaš putni agent. Pomaže vam da sastavite plan putovanja jer iz vaših e-mailova izvalči informacije vezane za rezeracije hotela, putnih karata ili rentacara. Mailove morate usmjeriti ka aplikaciji, a ukoliko putujete s prijateljima možete svoje planove podijeliti i snjima i tako organizirati savršen put za cijelu grupu. TripIt je aplikacija idealna za koordiniranje grupnih putovanja.

Uber

Uber je mnogima dobro poznata aplikacija, a sve se više koristi zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti. Povezuje partnere, vozače i korisnike Uber usluga. Preko ove aplikacije možete pronaći prijevoz koji je obično povoljniji od klasičnog taksija i stižu u kratkom vremenu na lokaciju odakle ste pozvali prijevoz. Preko aplikacije birate kakvo vozilo želite i na koju lokaciju želite stići, a možete pročitati i što su drugi putnici napisali o vozaču. Imate uvid kada vozilo dolazi i gdje se nalazi u određenom trenutku.

Hotel Tonight

Hotel Tonight je aplikacija kojoj iz dana u dan sve više raste popularnost među putnicima u SAD i Zapadnu Europu. Riječ je o platformi preko koje možete rezervirati čak i najluksuznije sobe u najprestižnijim hotelima po niskoj cijeni ukoliko ne stignu popuniti kapacitete za narednu noć. Riječ je last minute ponudama. Ukratko, ukoliko se nađete na pravom mjestu u pravo vrijeme i ukoliko dovoljno često provjeravate novosti na aplikaciji, možete si osigurati kraljevski all inclusive smještaj po cijeni niskobudžetnog.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori