Kreiranje dobrog sadržaja na društvenim mrežama je obavezno za uspješan marketing
Kreiranje dobrog sadržaja na društvenim mrežama je obavezno za uspješan marketing

Kreiranje dobrog sadržaja na društvenim mrežama je obavezno za uspješan marketing

Ovogodišnji, treći po redu, Social Media Summit održan je jučer u Sarajevu, a okupio je brojne domaće i svjetske stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga i više od 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine.

Društvene mreže posljednjih godina preuzele su primat u oglašavanju pa je ova oblast u ekspanziji, ali još uvijek ima mnogo prostora za napredak. Social Media Summit bio je odlična prilika da učesnici iz svijeta biznisa čuju osobna iskustva i primjere uspješnih kampanja, da nauče kako da unaprijede svoj brend, koji je najbolji način oglašavanja na društvenim mrežama, i još mnogo toga.

Social Media Summit

Završen 3. Social Media Summit

“Kreiranje jakih poruka na društvenim mrežama izuzetno je važno u modernom svijetu oglašavanja, pa ne čudi što se sve veći broj kompanija, kako velikih tako i malih, odlučuje da poveća ulaganja u ovu vrstu marketinga. Na ovogodišnjem Summitu smo imali priliku čuti neke od vodećih stručnjaka koji su govorili o tome na šta je važno fokusirati se kako biste postigli uspjeh. Bilo je govora i o budućnosti brendova u vremenu AI-ja, te o tome na koji način se najbolje može iskoristiti ovaj alat u poslovanju. Ovakvi događaji su savršena prilika i za kompanije i za kreatore sadržaja da se upoznaju, razmijene ideje i dosadašnja iskustva, ali i da dogovore neku buduću saradnju”, istakao je Emir Muratović, chief marketing officer u agenciji Altermedia.

Jedan od najvećih LinkedIn eksperata današnjice Jasmin Alić govorio je o važnosti korištenja ove poslovne mreže u širenju pozitivnih vijesti o brendu i kompaniji, te istakao prednosti i mogućnosti koje LinkedIn pruža. Njegovo predavanje privuklo je veliku pažnju, a prisutni su imali priliku da saznaju koja to vrsta sadržaja na LinkedInu privlači najviše pažnje i daje najbolje rezultate.

Social Media Summit

Osobna iskustva i inovacije

Važnost ovakvog događaja prepoznala je i kompanija Telemach, koja je bila generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Social Media Summita.

“Kao najveći investitor u digitalizaciju zemlje, zadovoljstvo nam je treću godinu zaredom biti podrška skupu ključnih aktera digitalnog marketinga i društvenih mreža iz zemlje i regije, odnosno cijele jedne industrije čije se poslovanje temelji na pouzdanom i brzom internetu, kakav pruža upravo naša kompanija. Uz pomoć vrhunskih tehnologija omogućili smo našim korisnicima da uživaju u pet puta bržem internetu u odnosu na iste pakete koji se nude   na tržištu BiH. Pristupne brzine u EON paketima se kreću već od 250 Mbps pa do čak 1 Gbps na GIGA mreži. Brojne kompanije i kreatori sadržaja svoj uspjeh na društvenim mrežama gradili su oslanjajući se isključivo na našu brzu i kvalitetnu komunikacijsku infrastrukturu, što nas čini izuzetno ponosnim. Iskoristili smo ovaj događaj da razmijenimo ideje i mišljenja koje će nam pomoći da dodatno unaprijedimo tehnologije koje oblikuju budućnost komunikacije“, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Social Media Summit

Influencer marketing danas

Posebna pažnja posvećena je i influencer marketingu, točnije edukaciji onih koji tek planiraju ući u svijet influencinga, s ciljem da im se približi način komuniciranja i dolaska do što veće publike, ali i važnost kreiranja sadržaja koji će privući tu publiku i navesti ih da postanu potrošači ili korisnici brenda kojeg reklamira influencer.

U sklopu programskog dijela održana je i ceremonija dodjele nagrada Digital Cup i Influencer Awards, gdje su dodijeljena priznanja onima koji su u protekloj godini imali zapažene rezultate u svom radu i bili su najbolji u svojoj industriji.

Social Media Summit

Dobitnici Digital Cupa

CONTENT MARKETING CAMPAIGN – Bingo

ECO CAMPAIGN – Hemofarm

E COMMERCE CAMPAIGN – dm Bosna i Hercegovina

INFLUENCER MARKETING CAMPAIGN  – Bingo

INNOVATIVE CAMPAIGN  – Grand Kafa

INTEGRATED CAMPAIGN – Bingo

PRODUCT LUNCH CAMPAIGN – Cedevita

SOCIAL MEDIA CAMPAIGN – Bingo

CSR CAMPAIGN – Telemach, Grand Kafa, Avon

INNOVATION IN THE USE OF NEW TECHNOLOGIES – Argeta

Dobitnici Influencer Awards

TIK TOK INFLUENCER OF THE YEAR – Mirza Demirović

SOCIALLY RESPONSIBLE INFLUENCER OF THE YEAR – Hana Hadžiavdagić

REGIONALNI INFLUENCER OF THE YEAR – Nikola Gajić

MOM INFLUENCER OF THE YEAR – Zerina Suyabatamaz

MICRO INFLUENCER OF THE YEAR – Sara Kordić

LIFESTYLE INFLUENCER OF THE YEAR – Samra Menzilović

FOOD INFLUENCER OF THE YEAR – Adi Bebanić

FITNESS AND HEALTH INFLUENCER OF THE YEAR – Ana Bavrka

COMEDY INFLUENCER OF THE YEAR – Sead Hrustanović

FASHION & BEAUTY INFLUENCER OF THE YEAR – Merjem Nuhić

CLIENT CHOICES BY TELEMACH – Emina Tsili

INFLUENCER OF THE YEAR – Mirza Mustafagić

Generalni pokrovitelj projekta je kompanija Telemach, zlatni sponzori Insta Grand, Općina Ilidža, Argeta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, oficijelno vozilo Summita je Hyundai, srebreni sponzor Cedevita, a prijatelji projekta je Mliječna industrija 99 i essence. Organizator je marketinška agencija Altermedia.

Social Media Summit
Social Media Summit

Foto: PR

Učitati još
Zatvori