Europa-Park i Bugatti Rimac udružuju snage kako bi predstavili novu atrakciju inspiriranu enegrijom
Europa-Park i Bugatti Rimac udružuju snage kako bi predstavili novu atrakciju inspiriranu enegrijom

Europa-Park i Bugatti Rimac udružuju snage kako bi predstavili novu atrakciju inspiriranu enegrijom

Bugatti Rimac surađuje s Europa-Parkom, najvećim njemačkim tematskim parkom i osmerostrukim dobitnikom nagrade Zlatna ulaznica za najbolji zabavni park, u revolucionarnom proširenju parka koje je inspirirano inovaciji i poduzetništvu. Predviđeno za otvaranje 2024., novo područje parka, posvećeno Hrvatskoj, postat će najveće pojedinačno područje Europa-Parka, prikazujući temu “energije” u suradnji s kompanijom Bugatti Rimac.

Rimac

Počast Nikoli Tesli

Nova zona Europa-Parka odaje počast i izumitelju hrvatskog porijekla, Nikoli Tesli. Mate Rimac navodi Nikolu Teslu kao jednu od svojih velikih inspiracija za istraživanje upotrebe elektromotora i baterija u sportskim automobilima. Danas je Rimac Grupa poznata po svom potpuno električnom hiperautomobilu Nevera i tvrtki Rimac Technology, koja globalne proizvođače automobila opskrbljuje tehnologijama elektrifikacije visokih performansi poput baterijskih sustava i sustava elektro pogona.

Rimac

Središnja točka ove suradnje bit će otkrivanje atrakcije “Voltron Nevera powered by Rimac“. Otvaranje atrakcije je planirano za 2024. godinu. Ovaj rollercoaster će biti prvi novi veliki rollercoaster u parku u posljednjih 12 godina. Predstavljat će jednu od najnaprednijih atrakcija u Europskim zabavnim parkovima.

Očaravajući grad Hvar odigrao je ključnu ulogu u ovoj suradnji, kao jedna od regija koje su inspirirale MACK One – pokretačku snagu iza jedinstvenih ideja unutar Mack grupacije. Osim što je snažno utjecao na razvoj novog područja Europa-Parka s temom Hrvatske, grad Hvar je posljednja dva tjedna bio sjedište Rimac Nevere, koja je predstavljena posjetiteljima Hvara, kao i klijentima koji ljetuju u blizini.

Rimac

Hvar kao inspiracija

Pokretačke snage iza suradnje Europa-Parka i Bugatti Rimca au Michael Mack i Mate Rimac. Dvije ključne figure poduzetničkog duha. Karijera Mate Rimca dovela ga je do stvaranja globalno poznatog poduzeća procijenjenog na više od dvije milijarde eura, sa sjedištem u blizini Zagreba. Slično tome, predanost i vizija Michala Macka, sina osnivača Europa-Parka, Rolanda Macka, bili su ključni u oblikovanju uspjeha parka. Njegova supruga Miriam Mack je iz Hrvatske. Njezino je naslijeđe poslužilo kao još jedan izvor inspiracije za novi tematski prostor parka.

Rimac

Mate Rimac, osnivač Rimac Grupe, izjavio je: Od samih početaka Rimac Grupe naš hrvatski identitet je u središtu poslovanja. Sjedište Rimac Group uvijek će biti u Hrvatskoj i mnogo toga što radimo inspirirano je ovom zemljom. Čast je za naše poslovanje biti predstavljeni na tako značajan način u Europa-Parku i uzbuđeni smo se predstaviti posjetiteljima iz cijelog svijeta. Voltron Nevera vožnja samo je prvi korak u našem partnerstvu, a kako budemo dalje rasli, tako će rasti i naš odnos s Mack grupom.

O ovoj suradnji Michael Mack kaže: Suradnja naše dvije grupe je savršen spoj. Za to ne može postojati nitko bolji od Mate Rimca i njegovog tima, jer je tvrtka 100 posto autentična. Zato se posebno veselimo suradnji. Ova suradnja također okuplja mlade generacije koje razmišljaju izvan okvira. Spajaju nas poduzetnički duh, strast za ubrzanjem i adrenalinom i poseban odnos s Hrvatskom. Moja supruga Miriam porijeklom je iz Hrvatske i ovdje sam mogao upoznati mnogo sjajnih ljudi. Dala nam je puno inspiracije za realizaciju nove hrvatske tematike. Činjenica da je naš novi partner za suradnju sada također iz Hrvatske čini me jako ponosnim.

Rimac Group i Europa-Park

Službena najava suradnje održava se u gradu Hvaru. Događaj obećava proslavu inovacije, okupljajući ključne osobe iz Europa-Parka i Rimca, s medijima i cijenjenim VIP osobama iz oba brenda. Rimac Group, predvođena osnivačem i predsjednikom Uprave Matom Rimcem, većinski je dioničar Bugatti Rimac kompanije i jedini dioničar Rimac Technology kompanije. Grupa okuplja najnaprednije hiperautomobile na svijetu s globalno poznatim timom. Oni razvijaju tehnologiju elektrifikacije vozila visokih performansi, za najveće svjetske proizvođače automobila. Rimac se nalazi na periferiji Zagreba u Hrvatskoj, s lokacijama diljem Europe. Trenutno zapošljava više od 2000 ljudi. U budućnosti, sjedište Rimac Group bit će u novom suvremenom Rimac kampusu od 100.000 m2, dovoljno velikom da primi više od 2.500 ljudi.

Dodatne informacije dostupne su na linku.

Rimac

Europa-Park Resort, koji se sastoji od najvećeg njemačkog tematskog parka, vodenog svijeta Rulantica, šest tematskih hotela s četiri zvjezdice u vlasništvu parka, YULLBE i Eatrenalin, popularno je odredište za kratke odmore za goste iz cijelog svijeta. S više od šest milijuna posjetitelja u 2022., Europa-Park je daleko najveći tematski park u Njemačkoj i najposjećeniji sezonski tematski park u svijetu. Više od 100 atrakcija i predstava poziva posjetitelje da otkriju 16 europskih tematskih područja. U neposrednoj blizini, gosti mogu uživati u toboganima, akciji i opuštanju tijekom cijele godine u vodenom svijetu Rulantica s nordijskom tematikom.

Dodatne informacije dostupne su na linku.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori