Porsche Centar Zagreb već treću godinu za redom ruši stereotipe zajedno sa ženama na trkaćoj stazi
Porsche Centar Zagreb već treću godinu za redom ruši stereotipe zajedno sa ženama na trkaćoj stazi

Porsche Centar Zagreb već treću godinu za redom ruši stereotipe zajedno sa ženama na trkaćoj stazi

Porsche Centar Zagreb je, sada već tradicionalno u tjednu Dana žena, organizirao vozačko hedonistički program Porsche Experience posvećen isključivo ženama. Uz Hrvatsku, sudjelovale su i gošće iz Bosne i  Hercegovine i Slovenije, vođene ženama koje su se ujedinile i napravile jedinstvenu vozačku priču. Ovaj događaj osmišljen je pod okriljem zajednice SHIFT by Porsche koja djeluje na području Porsche Srednje i Istočne  Europe i okuplja 28 zemalja regije. Ova inicijativa vođena je strašću i snovima hrabrih i odvažnih žena koje se ne boje biti što god požele – supruge, majke, kćeri, menadžerice, doktorice – ili sve navedeno.

Dan žena uz Porsche Experience

SHIFT by Porsche je također zajednica za one koji znaju kako Porsche automobili nisu trofeji ili igračke već predstavljaju stil života, snagu i energiju koja pokreće. Program Porsche Experience samo je mali podsjetnik koliko su  žene hrabre i posebne, što su i dokazale i na trkaćoj stazi Grobnik gdje su sve sudionice srušile apsolutno sve stereotipe o ženama za volanom. U sigurnim uvjetima i pod budnim okom profesionalnih Porsche instruktora  postizale su brzine preko 200 km/h i pokazale koliko se dobro i spretno snalaze na nepoznatom terenu.

„Iznimno smo ponosni jer smo prije tri godine započeli s ovim projektom među prvima u regiji, a koji danas  nastavljamo. Ponosni smo i na sve žene sudionice jer su zaista pomaknule svoje granice i savladale ovaj izazov, kao i  mnoge životne izazove prije ovog. Uz posebno iskustvo, naglasak želimo staviti na svaku ženu, njene razne životne  uloge, ali i svjesnost o sebi samoj i brigu o sebi,“ rekla je jedna od organizatorica, Ana Ruža Jurman, Marketing  Manager za Porsche.

Porsche Experience zaista je užitak za sva osjetila

Sve sudionice imale su priliku isprobati cijelu paletu Porsche vozila u četiri različite sekcije; u Slalomu i Launch controlu čiji su glavni akteri bili 718 Cayman T i 911 Turbo S, na poligonu Off-Road kojeg je predvodio model Macan te na trkaćoj stazi u dvije različite varijante. Luxury On Track gdje su zvijezde bili Panamera 4S E-Hybrid, Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, Macan GTS, Taycan Turbo S i Cayenne E-Hybrid Coupé, dok su 911 GT3 , 718 Cayman GT4 RS, 911 Turbo Coupé, 911 Targa 4S, 911 Carrera 4 GTS vladali sekcijom Sportcars On Track.

„Neka papučica gasa koju ste danas pritiskale do zadnjih mogućnosti bude snaga vašeg glasa, a zvuk motora koji je odjekivao stazom neka odražava jasno: MI SMO ŽENE! Slavite svoje najveće i najmanje uspjehe, jer za svaki od njih ste dale dobar dio sebe“ bila je jedna od upečatljivih izjava s kojom se svaka žena povezala.

Porsche Centar Zagreb dokazao je kako je Porsche Experience zaista užitak za sva osjetila i u drugim dijelu dana kada se vozački event pretočio u potpuni gastronomski hedonizam u prostoru restorana Bevanda gdje su svi prisutni imali priliku razmijeniti iskustva s trkaće staze i nastaviti upoznavanja sa svim zanimljivim ženama koje su bile dio ove snažne vozačke priče.

Učitati još
Zatvori