Popularna aplikacija WhatsApp najavila je čak tri novosti

U svijetu tehnologije i aplikacija, čini se, sprema se prava mini revolucija. Najavljeno je toliko novosti koje će unijeti značajan zaokret u digitalnom svijetu pa će biti uistinu uzbudljivo promatrati i analizirati kako su se te novosti odrazile na poslovanje, ali i na svakodnevicu; s obzirom na brojnost populacije koja komunicira upravo putem društvenih mreža.

Vijesti iz WhatsAppa su zaintrigirale široku javnost, budući da ovu aplikaciju svakodnevno koristi više od milijardu ljudi, kako za slanje poruka, tako i za dijeljenje medijskog sadržaja. Iako se redovno ažurira i neprestano se uvode nove značajke u aplikaciju, novonajavljene tri, podigle su do sada najviše prašine.

U nastavku donosimo o kojim novostima je riječ.

Blokiranje screenshota

Blokiranje screenshota, najkontroverznije je pitanje predstojeće trijade. Novi će alat blokirati screenshot ukoliko ga uključite. Riječ je o “autentifikaciji” koja je već dostupna u beta verziji aplikacije koja jamči da je s druge strane uistinu osoba s kojom želite komunicirati, odnosno da vam na poruke ne odgovara netko drugi, s istog telefona. Ponovno otključavanje WhatsAppa je moguće uz otisak prsta kao i odgovaranje na poruke, ali nije moguće screenshotanje.

Neki pozdravljaju ovu mogućnost, dok je mnogo korisnika već izrazilo negodovanje putem Twittera.

Novi emojiji

WhatsApp Doodle UI je sve popularniji i vrlo je koristan. Naime, omogućuje uređivanje fotografija dodavanjem emojija i crteža.

Dok su emojije koje nudi bili upotrebljivi, oni su ipak bili nespojivi s ostatkom aplikacije. To je zato što su ikone u Doodle UI-ju bile različite od samih znakova u chatovima. Međutim, čini se da WhatsApp mijenja emojije unutar Doodle UI kako bi se bolje uklopili  s ostatkom WhatsAppa. Nažalost, još uvijek nije poznato kada će se ova nadgradnja pojaviti.

Animirane naljepnice

Još je u listopadu WhatsApp uveo naljepnice za koje je istaknuto kako su stvorene da bi korisnicima pomogle podijeliti svoje osjećaje na način koji ne možete uvijek izraziti riječima.

Animirane naljepnice u WhatsApp-u izgledaju nevjerojatno slično onima koje se već nalaze u Facebook Messengeru, a bit će dostupne za WhatsApp Web, iOS i Android uređaje.

Hoće li sve tri najavljene novosti uistinu i zaživjeti, ostaje da vidimo.

Foto: Pexels, Unsplash

0