Pojavila se jedna divna novost na Instagramu

Ovu izolaciju pamtit ćemo po dvije novosti na Instagramu. Jedna je da je napokon uvedena glazba na Storiesima za hrvatske korisnike ove društvene mreže (o tome samo vam već pisali ovdje), a druga se upravo pojavila i ima jednu itekako plemenitu notu.

Podržite mala poduzeća na Instagramu

Jučer smo na svom feedu, na naslovnoj strani i na traci sa Storiesima, počeli viđati jednu sasvim novu ikonicu koju je Instagram uvrstio u svoje sučelje. Riječ je o stavki ‘Podržite mala poduzeća’, a nju je uveo kako bi vjetra u leđa dao svim onim malim tvrtkama na kojima kriza oko koronavirusa itekako ostavlja traga.

Ako i vi želite podržati neku malu tvrtku ili brend koji ima svoju Instagram stranicu, jednostavno se poslužite ‘Podržite mala poduzeća’ stickerom koji se nalazi na istome mjestu gdje i GIF-ovi, glazba i druge stavke pri izradi Instagram Storiesa.

Svaki ‘Podržite mala poduzeća’ sticker koji iskoristite, uvrstit će se u zajednički Instagram Stories koji naglašava slične postove sa svih profila koje pratite i pojaviti se na samom početku trake sa Storiesima.

To znači da će drugi vidjeti koja ste sve lokalna poduzeća podržali, a i vi ćete vidjeti koja mala poduzeća vaši prijatelji i poznanici dijele na Instagramu. Ovaj hvale vrijedan feature na Instagramu dolazi u pravom trenutku, kada onim malima ili barem manjima u poslovnom svijetu doista treba podrška i vidljivost njihovih proizvoda.

Foto: Unsplash, Pexels

1