5 trikova za organizaciju mobitela koje bi svi trebali isprobati

5 trikova za organizaciju mobitela koje
bi svi trebali isprobati

U užurbanoj današnjici ponekad je teško posložiti sve stvari i obaveze na svoje mjesto. Bez kalendara i dobrih organizacijskih vještina dinamičan životni tempo se lako može pretvoriti u potpuni kaos. Na mobitelu nikad nemate dovoljno memorije, a on neprestano zvoni: stižu mailovi, poruke, obavijesti o ažuriranjima i uvijek vam barem jedna aplikacija fali. Telefon prepun fotografija koje vam ne trebaju i aplikacija koje ne koristite samo je jedna od stavki koju treba organizirati. Jer uz malo dobre volje i malo vremena vaš pametni telefon može postati vaš sjajno organizirani osobni asistent. Počnite s malim koracima. Kad organizirate telefon isto učinite i s računalom i sa svega nekoliko dodira po ekranu dovedite svoj digitalni život u red.

Za one koji nisu sigurni što očistiti i kako organizirati ili ažurirati svoj uređaj imamo nekoliko prijedloga.

1. Provjerite stanje memorije

Vjerojatno se i na vašem pametnom telefonu nalaze aplikacije koje ste instalirali, a otvorili ste ih jednom ili nijednom. Sve one bespotrebno zauzimaju ograničenu internu pohranu. Otvorite popis instaliranih aplikacija, napravite kratku provjeru i izbrišite one koje vam ne trebaju. Sličnu stvar zgodno je napraviti i s fotografijama u galeriji.

Na Huawei pametnim telefonima ovo je iznimno jednostavno. Sve što trebate je otvoriti aplikaciju Postavke, potom odaberite Aplikacije i izbrišite one koje ne trebate.

2. Napravite sigurnosnu kopiju podataka

Izgubili ste pametni telefon, kupili novi i ostali bez omiljenih podataka? Ne dopustite da vam se ovo dogodi. Napravite sigurnosnu kopiju podataka kako ne biste morali strahovati za svoje omiljene fotografije ili važne poruke. Sve što trebate jest u postavkama odabrati podatke čiju kopiju želite napraviti i dopustiti telefonu da odradi posao sam.

S fotografijama i videozapisima je situacija još jednostavnija. Na Huawei pametnim telefonima je moguće iskoristiti mogućnost njihove automatske pohrane u Huawei Cloud kako bi im mogli pristupiti uvijek, čak i kad vaš pametni telefon nije s vama.

3. Odjavite se s nepotrebnih mailing lista

Ako i vas živciraju mailovi koji vam bespotrebno zatrpavaju sandučić, a ne želite ih primati, uvijek se možete odjaviti s liste primatelja. Otvorite spomenuti e-mail i na dnu se najčešće malim slovima nalazi gumb „Unsubscribe“ ili „Mailing preferences“. Kliknite na njega i riješite se bespotrebnih informacija koje vam svakodnevno pristižu.

4. Usmjerite se na jednu omiljenu aplikaciju iz kategorije

Svaka od aplikacija iz različite kategorije donosi neke posebnosti. Ipak, stručnjaci kažu kako stalno korištenje više aplikacija iz iste kategorije može biti zamorno. Zato preporučaju da, primjerice komunikaciju usmjerite na jednu aplikaciju za slanje poruka. S druge strane, ako imate jedan omiljeni streaming servis za glazbu ili gledanje filmova i serija, otkažite ostale, tako ćete naposlijetku i uštedjeti novac.

Na našem tržištu za uživanje u omiljenoj glazbi predlažemo Deezer koji je dostupan u AppGallery trgovini, a ako ga preuzmete, na poklon ćete dobiti i tri mjeseca besplatnog korištenja ovog glazbenog servisa. U aplikaciji možete pronaći velik broj globalnih, ali i lokalnih playlista s glazbom za različite ugođaje i trenutke.

5. Pratite koliko koristite pametni telefon

Huaweijevi novi pametni telefoni s EMUI 10 korisničkim sučeljem korisnicima omogućuju i prigodan pregled korištenja pojedine aplikacije – Digitalno stanje. Uz njega ćete lako vidjeti koliko vremena u danu provedete na svojim omiljenim društvenim medijima ili na chatu s prijateljima i kolegama. Ova značajka donosi i razne druge napredne mogućnosti, a jedna od njih je „Upozorenja o držanju“ gdje će telefon sam prepoznati da se korisnik loše drži i upozoriti ga da se uspravi. Kroz Digitalno stanje možete postaviti i ograničenja upotrebe pojedinih aplikacija, kao i vrijeme u kojem nećete upotrebljavati uređaj kako bi postigli digitalnu ravnotežu.

Svi najnoviji modeli Huawei pametnih telefona i tableta dolaze s AppGallery trgovinom – Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija u kojoj korisnici mogu pronaći razne zanimljive aplikacije koje im olakšavaju svakodnevicu i pomažu u savladavanju zadataka s kojima se susreću. Osim široke ponude globalnih, u trgovini je dostupno i sve više lokalnih aplikacija koje korisnici često koriste, kao što su aplikacije za mobilno bankarstvo pet najvećih banaka, aplikacije medijskih kuća, taksi i dostavnih servisa ili telekom operatera.

Huaweijevi korisnici, osim AppGallery trgovine, za instaliranje aplikacija odnedavno mogu iskoristiti i mogućnosti Petal Search pretraživača. Riječ je o aplikaciji koju ćete pronaći u AppGallery trgovini, potrebno je samo upisati „Petal Search“ u traku za pretraživanje i instalirati ovu korisnu aplikaciju. Na svoj početni zaslon možete dodati i widget za pretraživanje te izravno s početnog zaslona doći do milijuna aplikacija, sadržaja i vijesti koje želite pronaći.

Ako neku aplikaciju želite instalirati preko Petal Search pretraživača, on će vam prikazati izvorno mjesto s kojeg se aplikacija instalira, bilo da je riječ o AppGallery trgovini, službenoj web stranici developera ili ostalim web izvorima. Petal Search možete iskoristiti i za pregled dnevnih novosti, sportskih rezultata, a sjajan je i za planiranje putovanja jer integrira pretragu restorana, letova i smještaja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori