Odlična vikend ideja za velike i male: otvoren je drugi MUZZA tjedan znanosti
Odlična vikend ideja za velike i male: otvoren je drugi MUZZA tjedan znanosti

Odlična vikend ideja za velike i male:
otvoren je drugi MUZZA tjedan znanosti

U Zagrebu je otvoren drugi po redu MUZZA tjedan znanosti pod nazivom Smart Future. Svi mali i veliki ljubitelji pametne zabave mogu ga besplatno posjetiti do nedjelje 21. svibnja u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma, u vremenu od 10 do 19 sati. U ova će tri dana čak 40 partnera predstaviti najnovija dostignuća iz znanosti, STEM područja, humanističkih, prirodnih i društvenih tema, a održat će se 60 radionica i 9 panela na temu Smart Future.

Na otvorenju ovogodišnjeg izdanja MUZZA Tjedna znanosti našli su se brojni gosti među kojima i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić koji je u ime akademske zajednice pozdravio posjetitelje, kao i dvanaest dekana i prodekana zagrebačkih fakulteta te mnogi gospodarstvenici koji su partneri na projektu. U ime gospodarstvenika partnera projekta MUZZA posjetitelje je pozdravila predsjednica uprave tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

MUZZA Tjedan znanosti

Tjedan znanosti je događanje namijenjeno djeci i mladima, koje spretno spaja znanost i zabavu.

MUZZA Tjedan znanosti okuplja akademsku i tehnološku zajednicu i kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete sa znanstvenicima. Ovogodišnje izdanje obuhvaća sve relevantne teme, a program je podijeljen u 14 područja: Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja, Biljni i životinjski svijet i Interaktivne radionice.

Novo iskustvo za djecu i mlade

Bogati program tjedna znanosti ove godine posjetiteljima uz događanja na izlagačkom prostoru, radionice i predavanja, nudi i devet panela na kojima će o utjecaju koji tehnologija ima na sadašnjost i budućnost globalne zajednice govoriti kompetentni sudionici znanstvenici, istraživači, poduzetnici i edukatori.

“Udruga MUZZA nastala je prije tri godine u vrijeme pandemije. Iako se tada većini građana činilo da je nastupilo bezizlazno vrijeme, ja sam, kao idejna začetnica projekta MUZZA, odlučila ući u svijet popularizacije znanosti, okupiti oko ovog projekta mlade ljude i znanstvenu zajednicu. Iznimno sam ponosna i zahvalna svim partnerima koji su se uključili u projekt, čiji broj se učetverostručio, s lanjskih 10 danas imamo 40 partnera, 100 radionica, 14 područja interdiscplinarne znanosti i 8 panela. Pridružilo nam se 12 fakulteta, a posebno smo ponosni što su nam se ove godine pridružili Končar d.d., Ericsson NT, Rimac i mnogi drugi. Kroz ovaj događaj želimo pojačati svijet da znanost i gospodarstvo moraju biti čvrsto povezani, jer je to jedini način da Hrvatska postane razvijena ekonomija, a mladi ljudi dobiju svoje mjesto na tržištu rada u svojoj zemlji.”, izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Najbolje od svijeta znanosti za djecu

Projekt Tjedan znanosti pokrenula je udruga MUZZA koja okuplja entuzijaste iz znanstvene zajednice s ciljem popularizacije znanosti kod djece i mladih. Udruga kroz niz manjih i većih projekata povezuje djecu i mlade sa svijetom znanosti i tehnologije te im omogućava susrete sa znanstvenicima.

Dugoročni je cilj udruge MUZZA osnivanje Muzeja znanosti, kao jedinstvenog mjesta gdje će se djeca i mladi, ali i osobe s posebnim potrebama, susretati sa spoznajama, otkrićima i dostignućima koja su ljudsku civilizaciju dovela do točke razvoja na kojoj se danas nalazi.

Ulaz na Tjedan znanosti, sve radionice, predavanja i panel rasprave je besplatan, a program traje u petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati pa vas pozivamo da povedete svoju djecu i mlade i posjetite MUZZA Tjedan znanosti u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma.

Detaljne informacije potražite na službenoj web stranici: www.muzza.hr kao i na društvenim mrežama:

Učitati još
Zatvori