BlackBerry se vraća 2021. godine – u obliku 5G telefona s QWERTY tipkovnicom

BlackBerry se vraća 2021. godine – u obliku 5G telefona s QWERTY tipkovnicom

Od lansiranja prvog modela početkom dvijetisućitih, BlackBerry je u trenu postao favorit svih poslovnih korisnika koji su se odlučili na kupnju ovog pametnog telefona. QWERTY tipkovnica koja se u cijelosti protezala donjom polovicom mobitela bila je savršena za online e-mail komunikaciju, uvelike je olakšavala i ubrzavala tipkanje te s pravom pretvorila BlackBerry u business must have.

Era Android i iOS pametnih telefona sa zaslonom u osjetljivim na dodir to je ipak promijenila te su BlackBerry mobiteli polako, ali sigurno počeli odlaziti u zaborav. Pokušaj revivala s puno jačim protivnicima na polju nije donio željene rezultate jer korisnike više nije zanimala tipkovnica u kombinaciji s touch screenom, bila je u tom trenu posve suvišna, te je brendu nakon nekoliko neuspješnih lansiranja ove godine suradnju otkazao i kineski proizvođač TCL.

Novi BlackBerry stiže 2021.

No interes za popularno ime BlackBerry nije jenjao te nova suradnja s američkom kompanijom OnwardMobility donosi novosti na obzoru. U prvoj polovici 2021. trebali bi lansirati najnoviji model u obliku 5G telefona s fizičkom tipkovnicom, a njegova najveća prednost biti će naglasak na sigurnosti. Iako ciljaju na korporativne korisnike kojima žele olakšati rad van uredskog okruženja u doba pandemije, istovremeno neće raditi kompromise na pitanju kamere i cijene želeći mobitel učiniti poželjnim i za drugačiju publiku.

Više od toga još nije poznato, ali iako skeptični, ljubitelji tehnologije zaintrigirani su ovim razvojem situacije…

Foto: Instagram, OnwardMobility

Učitati još
Zatvori