Rovinjem smo provozale ‘Svjetski ženski automobil godine’

Rovinjem smo provozale ‘Svjetski
ženski automobil godine’

Ove godine mjesec ožujak sa sobom je donio prve znakove proljeća, odnosno lijepo i sunčano vrijeme u kojemu smo svi uživali. Gotovo se činilo kao da je ožujak bio stvoren za uživanje u najboljem društvu na suncu. U najboljem društvu mogli smo uživati i na Danima komunikacija koji su, nakon dvije godine stanke, ponovno tradicionalno održani u Rovinju. Rovinj se u tri dana transformirao u središte stručnjaka koji su s nama podijelili naučena znanja i vještine uz pokoju inspirativnu, poticajnu i mudru izreku. Dani komunikacija bili su idealan povod da se naš Journal tim na trenutak makne iz Zagreba i zaputi u ovaj istarski dragulj turizma. Naš siguran polazak i dolazak bio je moguć uz Peugeot 308.

Na našoj avanturi u Istri imale smo priliku provozati novi Peugeot 308, za koji kažu da je krojen po mjeri svake žene. Zato ne čudi ni činjenica da je proglašen ‘Svjetskim ženskim automobilom 2022. godine’, a mi smo tu titulu stavile na test. Kao jednu od glavnih značajka automobila istaknule smo inovativnost i učinkovitost. Naime novi Peugeot 308 dolazi s hibridnim, dizelskim i benzinskim motorima nove generacije. Mi smo imale priliku isprobati hibridni model i malo je reći da smo ostale oduševljene.

Pametne značajke

Osim inovacije u vidu motora nove generacije, nama je i unutrašnjost automobila bila važan aspekt, a novi i-Cockpit® nas je oduševio. Novi i-Cockpit® nudi jednostavan pristup čitavom nizu značajki koje su pomno osmišljene kako bi naše vrijeme u vožnji pretvorile u kvalitetno vrijeme. Najviše nam se svidio intuitivan i prilagodljiv zaslon u kojemu se nalaze sve bitne informacije za vozača. Smješten je u razini očiju i to je potpuno prilagodljiva ploča koja ima nekoliko načina prikaza – od navigacije i radija do sustava za pomoći pri vožnji.

Nama je kontrolna ploča primarno služila za navigaciju koja nam je bila prijeko potrebna za dolazak na našu destinaciju. Osim navigacije koja nas je sigurno dovela na odredište, za dobru atmosferu pobrinuo se novi multimedijski sustav koji se vrlo lako povezao na naše pametne telefone. Funkcija koju smo najviše koristile bila je Mirror Screen pomoću kojeg je bežično moguće povezati dva telefona u isto vrijeme.

Još jedna pametna značajka zbog koje je naše putovanje u Istru bilo u jednu ruku olakšano je bežično punjenje pametnog telefona uz pomoć funkcije Mirror Screen. Svi znamo kako nam je dnevni prosjek na mobilnim uređajima puno veći od preporučenog, te nam se problem prazne baterije događa doista često. Međutim, bežično punjenje je sjajan benefit koji nam je bio prijeko potreban na ovom putovanju.

Pomoć pri vožnji

Mnogo je tehnoloških prednosti novog Peugeot 308 modela, a možda jedna od najboljih je i Visiopark kamera za vožnju unatrag visoke razlučivosti s vidnim poljem od 180° i ugrađenom mlaznicom za čišćenje. Za sve one koji imaju poneki problem pri parkiranju, a budimo realni ima nas, novi Peugeot 308 nudi pomoći pri parkiranju s vidnim poljem od 360° uz pomoć 4 kamere – sprijeda, straga i sa strane.

Sve o novom Peugeot 308 kojeg smo imale priliku isprobati saznajte ovdje.

Foto: Tanja Kanazir

Preporuka

Zatvori