Aplikacije za uređivanje fotografija koje će vaš Instagram profil podići na novu razinu
Aplikacije za uređivanje fotografija koje će vaš Instagram profil podići na novu razinu

Aplikacije za uređivanje fotografija koje će vaš Instagram profil podići na novu razinu

Sigurno ste se u posljednje vrijeme barem jednom našli u situaciji u kojoj ste se, listajući različite profile na Instagramu, zapitali: Kojim aplikacijama za uređivanje fotografija se može postići takav efekt? S obzirom na to da danas postoji bezbroj mogućnosti, teško je odlučiti se između aplikacija koje, za početak, imaju vrlo slične nazive. Upravo zbog toga, izdvojili smo one aplikacije kojima ćete na fotografijama vjerojatno lako postići izgled koji priželjkujete, a one će se upravo zbog toga bez puno truda lako uklopiti u vaš idealan Instagram feed.

VSCO

VSCO već godinama slovi za jednu od najpopularnijih aplikacija kada je u pitanju uređivanje fotografija. Zahvaljujući unaprijed podešenim efektima, bez puno truda uspjet ćete u potpunosti postići željeni izgled na fotografijama. Ipak, u njoj možete i sami namjestiti osvetljenje, kontrast i druge stavke, te personalizirati fotografije korak po korak. Također, korisnici ove aplikacije mogu odabrati besplatnu ili premium verziju koja će im, naravno, dati dodatne pogodnosti.

Uz to, unutar VSCO aplikacije možete objavljivati svoje fotografije. Ipak, komunikacija je svedena na minimum, te vam drugi korisnici ne mogu ostavljati komentare, a broj lajkova također nije vidljiv. Naposljetku, aplikacija je, za razliku od nekih, dostupna na iOS i Android uređajima.

Picsart

O kvaliteti aplikacije Picsart dovoljno govori činjenica da je proglašena najboljom po izboru urednika na App Storeu, ali isto tako i na Google Playu. Besplatna aplikacija pružit će vam mogućnost da istražite svoju kreativnost, te da vam krajnji rezulat bude fotografija kakvu ste zamislili. Također, u ovoj aplikaciji možete pored standardnih efekata, uklanjati pozadinu i dodavati novu.

Uz to, u ovoj aplikaciji možete raditi različite kolaže, ali i otkriti kako različiti efekti mogu podići vaše društvene mreže na next level. Dakle, ona nije samo zabavna već i informativna.

Lightroom

Aplikacija Lightroom, poput većine, nudi brojne mogućnosti zahvaljujući kojima možete personalizirati fotografije u skladu s vašim željama i potrebama. Zahvaljujući njoj, u svega nekoliko koraka možete poboljšati boje i osvjetljenje, te eventualne nedostatke koji često mogu utjecati na kvalitetu i izgled fotografije.

Upravo zato, Lightroom je jedna od omiljenih aplikacija brojnih influencera i kreatora sadržaja na društvenim mrežama. Također, premium verzija nudi vam mogućnost da prilagodite fotografije u skladu s godišnjim dobom, periodom dana, te onim što se nalazi na fotografiji.

Dazz Cam

Ako ste na određenim fotografijama koje vam se sviđaju uočili suptilni vintage efekt – on je vjerojatno rezultat aplikacije Dazz Cam. Već nakon što ste skinuli aplikaciju na svoj telefon, primijetit ćete da ona na prvi pogled djeluje zanimljivo i drugačije od ostalih. U donjem desnom kutu primijetit ćete kameru, a nakon što je kliknete – aplikacija će vam ponuditi nekoliko opcija koje će rezultirati različitim efektima.

Također, dok ste u aplikaciji, možete snimati kratke videe koji će naposljetku imati slične efekte. Neki od njih su VHS, 16mm, 8mm, V Classic i Slide P. Kroz aplikaciju možete lako izraziti svoju kreativnost i poigrati se s različitim efektima i na kraju odabrati omiljeni.

Snapseed

Aplikacija Snapseed nudi vam čak 29 različitih alata i filtera kojima možete modificirati fotografije. Ipak, bitno je naglasiti da se ovim aplikacijama ne mijenja izgled osobe, već efekt koji je dominantan na fotografiji. Samim time, selektivno ga možete mijenjati i prilagoditi vašem ukusu ovisno o tome volite li svjetlije ili tamnije nijanse.

Prednost ove aplikacije za uređivanje fotografija je to što je vrlo jednostavna za korištenje. Sve mogućnosti koje možete istražiti su na jednom mjestu. U svega nekoliko minuta možete doći do željene fotografije koja će se idealno uklopiti u vaš feed.

17V28

Iza misterioznog naziva 17V28 krije se još jedna aplikacija koja bi se trebala naći na vašem pametnom telefonu. Ona je opisana kao koristan alat koji će vaš storytelling kroz fotografije podići na novu razinu. Zahvaljujući njoj, stvorit ćete carousel koji će se svima svidjeti i nakon kojeg će vas vjerojatno svi pitati kako ste ga napravili.

Također, u ovoj aplikaciji možete istaknuti fotografije uz pomoć analognih tekstura. Na njih možete da dodate stikere, riječi i druge dodatke. Ipak, ona je za sada dostupna samo na App Storeu.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@kensnation, @hannaschonberg)

Učitati još
Zatvori