3 jednostavna koraka za poboljšati svoje fotografije na društvenim mrežama

3 jednostavna koraka za poboljšati svoje
fotografije na društvenim mrežama

Jeste li se ikad zapitali koja je tajna upečatljivih i nezaboravnih fotografija? Postoji li nešto što Instagram blogeri znaju, a vi ne? Mnogi misle da je ključ u skupoj opremi za fotografiranje – ali što ako vam kažemo da u 3 jednostavna koraka možete značajno poboljšati svoje fotografije i fotografirati poput profesionalaca. Zvuči zanimljivo? Krenimo.

Promijenite svoju perspektivu

Perspektiva ima značajan utjecaj na sastav bilo koje slike. Jednostavnom promjenom kuta ili udaljenosti iz koje snimate možete u potpunosti promijeniti ton i značenje svojih fotografija. Jedan jednostavan način da se to vidi je snimanje istog predmeta odozgo i odozdo. Pogled iz ptičje perspektive može učiniti da se osoba na fotografiji čini manjom, dok fotografiranje odozdo može učiniti da se ista osoba učini većom. Snimanje iz daljine pak može utjecati da percipiramo predmet na slici kao mali element u impresivnoj cjelini, dok snimanje izbliza i ispunjavanje kadra mogu stvoriti osjećaj snage.

Stoga pri postavljanju svakog kadra uzmite malo vremena da razmislite o perspektivi. Ne bojte se prošetati oko objekta u potrazi za zanimljivim kutovima i vidjeti kako oni radikalno mogu promijeniti značenje fotografije. Ultra širokokutni objektiv Huaweija P40 lite pomoći će vam da usavršite način na koji fotografirate. Uređaj može snimiti 140% više sadržaja od tradicionalnog objektiva koji lovi 78 stupnjeva. Tako da ni široki prirodni pejzaži i veličanstveni neboderi nisu izvan njegovog dosega. Uz rukovanje širokim kadrovima, P40 lite također omogućuje fotografu da se približi objektu. Kad snimate s udaljenosti od samo 4 cm, otkrivaju se sitni detalji teksture koji se obično ne mogu vidjeti golim okom.

Eksperimentirajte sa svjetlom

Osjećaj koji ostavlja objekt, kako u fotografiji, tako i u životu, stvara se osvjetljenjem. Tako se događa da jaka sunčeva svjetlost u čovjeku izaziva radosne osjećaje. Istovremeno, sumrak djeluje smirujuće na promatračevu psihu, dok tama uznemiruje. Rasvjeta može predstaviti stvarnost iz različitih uglova. Svjetlost tako može utjecati na svijest osobe, izazivajući različite osjećaje. Razumijevanje svjetla u fotografiji ovisi o tome gdje je izvor svjetla, bilo da je ono prirodno ili umjetno, što utječe na konačnu sliku više od svih ostalih elemenata. Postavljanje svjetla ispred subjekta obično daje ravnu sliku, s malo ili nimalo dubine ili konture. Blagim pomicanjem svjetla u stranu, pojavljuju se sjene i teksture.

Opremljen glavnom kamerom visoke rezolucije od 48 MP, Huawei P40 lite pruža mogućnost snimanja sjajnih fotografija pri slabom osvjetljenju. Kamera ima mogućnost prikaza efekta zalazećeg sunca, kao i mogućnost prikaza preciznih detalja. To čini postupak snimanja fotografija iznimno lakim, stvarajući uspomene samo jednim dodirom ekrana. Kad padne noć, P40 lite nastavlja oduševljavati. Jedinstveni način rada Super Night čini noćne fotografije stabilnijim nego ikad prije, pa korisnici više ne moraju vući stative sa sobom. Pritiskom na okidač za snimanje s dugom ekspozicijom, snimaju se višestruke fotografije i zatim se analiziraju, a najbolji dijelovi svake slike spajaju se u gotovo savršenu fotografiju, s optimalnim detaljima i autentičnim bojama.

Izaberite bokeh

Prekrasne fotografije sa zamućenom pozadinom jednostavno su očaravajuće. Bokeh efekt fotografije čini vizualno privlačnima, prisiljavajući nas da usmjerimo svoju pažnju na određeno područje slike. Učinak može nalikovati magli, što vam omogućuje razlikovanje obojenih krugova, kapi, pahuljica i drugih elemenata koji stvaraju skladnu cjelinu. Različite leće prikazuju bokeh na različite načine zbog jedinstvenog optičkog dizajna. Obično portretne i telefoto leće s velikim maksimalnim otvorom blende pružaju ugodniji prikaz bokeha od zum objektiva.

Huawei P40 lite zato omogućuje stvaranje prirodnih bokeh efekata s namjenskim bokeh objektivom. Ugrađeni napredni algoritmi prikazuju dubinu kadra, omekšavajući pozadinu i komponirajući je s oštrim detaljima vašeg predmeta. Savršeno za one trenutke kada želite učiniti da se stvari stvarno ističu. Bez obzira na sitne detalje, uključujući pramen kose, teksturu tkanine, manžetu košulje i slično, kamera i dalje može stvoriti slojevitu sliku naglašavanjem predmeta i zamagljivanjem pozadine.

Učinite svoje fotografije još boljima uz Huawei P40 lite.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Foto: Huawei

Učitati još
Zatvori