Journal je dobio nagradu za najbolji website u Hrvatskoj
Journal je dobio nagradu za najbolji website u Hrvatskoj

Journal je dobio nagradu za
najbolji website u Hrvatskoj

Kada govorimo o hrvatskim medijima, Journal je portal koji svakodnevno pomiče granice i čitateljima donosi lifestyle teme na jedan drugačiji, sebi svojstven način. Vodeći trendovi u svim segmentima, moda, beauty, kultura, glazba, putovanja, gastro – na Journalu poprimaju novu dimenziju kroz inteligentne i zanimljivo ispričane priče. Naš tim iz dana u dan raste i sazrijeva s vama, našim čitateljima te uvijek osluškujemo upravo vaše potrebe.

Journal redizajn

Prošla je godina označila prekretnicu u vizualnom identitetu portala kada je predstavljen redizajn, u čijem je središtu bio upravo čitatelj. Novi dizajn osmišljen je da prati čitateljeve preferencije i olakšava mu pristup sadržaju od njegovog interesa. Nova je estetika izuzetno definirana i fotografijama visoke kvalitete koje omogućavaju uranjanje u Journal svijet bolje nego ikada prije. Novi dizajn, usmjeren i na nas koji stvaramo content, uz olakšavanje dnevnih rutinskih zadataka, omogućio je da sva kreativnost mladog Journal tima novinara ostvari svoj puni potencijal.

Pouzdane partnere u realizaciji zamišljenog pronašli smo u tvrtkama Human Interaction Company i Alert. Neumoran zajednički rad i suradnja rezultirali su današnjim izgledom portala, a kruna izazovnog projekta kojeg živimo već gotovo godinu dana stigla je na upravo završenim Danima komunikacija.

Nagrada u kategoriji najboljeg websitea

Projekt je prepoznao i žiri MIXX Awards Croatia, koji uz IAB Croatia po međunarodnoj licenci trinaestu godinu u Hrvatskoj nagrađuje najbolja digitalna ostvarenja. Ove godine, na pozornici Dana komunikacija, proglašene su najbolje digitalne kampanje i digitalni alati/platforme u području tržišnih komunikacija natjecanja. Na natjecanju se ocjenjuju kreativnost, strategija, izvedba, korištenje medija i postignuti rezultati, a u kategoriji najbolje web stranice odjeknulo je ime Journal. Naime, Journal Media, Human Interaction Company i Alert s projektom Journal redizajn proglašeni su najboljim u kategoriji Best Website.

Mixx award 2023 Journal Human Alert
Mixx award 2023 Journal Human Alert

Priprema za budućnost = cilj redizajna

Vratimo se na početak. Zašto je Journal krenuo u redizajn? U šestoj godini od začetka portala, potreba za novim dizajnom došla je iz želje za ekspanzijom, odnosno regionalnim širenjem, a poboljšane funkcionalnosti i izgled web stranice bio je katalizator za sve promjene koje su uslijedile. Zadaci s kojima smo se morali uloviti u koštac bili su: redefiniranje estetike i dizajna, poboljšanje ukupnog korisničkog iskustva, poboljšanje uredničkog iskustva i zauzvrat smanjivanje proizvodnih troškova, razvoj tehničkog rješenja koje podržava višejezičnost i skalabilnost.

Rezultat govori sam za sebe

I krajnje rješenje lansirano prošle godine broji pobjede ne samo u korisničkom iskustvu nego cijeloj pozadinskoj priči te mjerljivim rezultatom koji je premašio očekivanja.

Iza vanjskog izgleda portala stoji jedno središnje pozadinsko rješenje za sve jezike i sve potrebe tržišta, spremno za širenje. Autonomnost, brzina i fleksibilnost već su postavljeni za sva buduća tržišta. Bogat sadržajem izvana, jednostavan je i modularan iznutra, višejezičan i spreman za rast. To je sve Journal, utemeljen na hrvatskom tržištu 2015. godine. Od 2022. godine zauzimamo svoju poziciju i na srpskom tržištu uz Journal.rs, a u pripremi je i lansiranje slovenske inačice – Journal.si.

Učitati još
Zatvori