Instagram je dodao novu značajku koja će vas sigurno razveseliti

Instagram je dodao novu značajku koja
će vas sigurno razveseliti

Za većinu nas je socijalno distanciranje donijelo puno velikih promjena u načinu života. Od češćeg kuhanja, čitanja, gledanja tv-a, do ovladavanja raznim novim aplikacijama i oslanjanja u velikoj mjeri na aplikacije za dopisivanje kako bi održali kontakt s prijateljima. Nažalost, nema više ni druženja s prijateljima kod kuće na kauču i grupnog stalkanja na Instagramu. Mnogima je to bio jedan od najdražih hobija koji je prije globalne pandemije zauzimao velik dio vremena. Ali sada, Instagram uvodi novu značajku koja omogućuje korisnicima da to rade na daljinu.

Instagram značajka za grupno stalkanje

Co-watching vam omogućava gledanje Instagram objava s prijateljima putem video chata unutar Instagrama. U to spadaju spremljene, lajkane i predložene fotografije i videozapisi. Da biste omogućili ovu novu značajku, kliknite na ikonu videozapisa u već postojećem threadu DM-a ili kliknite na znak plus na vrhu svog Direct inboxa. Na taj način možete stvoriti željenu grupu za chat i odatle kliknite na ikonu videozapisa. Potom dodirnite ikonu fotografije u donjem lijevom kutu video razgovora kako biste prikazali objave koje možete zajedno gledati kao grupa.

Možda ste primijetili i novi Stay Home gumb koji je fiksiran u gornjem lijevom kutu vašeg Instagram Storyja. On objedinjuje sve Storyje ljudi koje pratite, a koji također koriste naljepnicu Stay Home kako bi dokumentirali kako provode vrijeme dok prakticiraju društveno distanciranje kod kuće.

Brisanje dezinformacija za zaštitu korisnika

Osim što uvodi nove značajke koje pomažu korisnicima da održavaju osjećaj povezanosti dok su u izolaciji, Instagram dodaje i alate koji nam pomažu da budemo informirani točnim činjenicama o COVID-19. Kako bi smanjio cirkulaciju dezinformacija, Instagram je objavio da će uklanjati sadržaj vezano uz koronavirus ukoliko ga nije objavila vjerodostojna zdravstvena organizacija, kao i to da će smanjiti sadržaj vezano uz COVID-19 koji treće strane prijave kao pogrešne činjenice u Feedovima i Storyjima. Instagram je također zabranio oglase i sponzorirani sadržaj za proizvode koji tvrde da štite ljude od koronavirusa, kao i za medicinske potrepštine poput maski za lice.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori