Instagram Guides je novost na omiljenoj društvenoj mreži

Instagram Guides je novost na
omiljenoj društvenoj mreži

U doba pandemije koronavirusa, društvene mreže ostvarile su svoj puni potencijal, a osim kao sredstvo komunikacije, nastojale su biti tu za nas i kada je riječ o podršci. Instagram je uveo čak nekoliko novosti unatrag par tjedana, a ona svježa, lansirana jučer, zove se Instagram Guides iliti Instagram vodiči.

Ova nova stavka omogućuje kreatorima sadržaja da grupiraju određeni content i okupe ga na jednome mjestu te da on drugim korisnicima, pa tako i nama, bude uvijek lako pregledam i nadohvat ruke. Prvi Instagram Guides posvećen je wellnessu, što nije čudan izbor teme u svjetlu aktualne krize oko novog virusa koja je zahvatila cijeli svijet. Svoj Guides već su izbacile organizacije poput American Foundation for Suicide Prevention i Heads Together, a njihovi vodiči u jedno su skupili Instagram postove koji podsjećaju korisnike na internetu da u komunikaciji budu dobri jedni prema drugima i potiču ih da razgovaraju o svojim osjećajima.

“Želimo da Instagram bude mjesto gdje ćete jednostavno pronaći pouzdane informacije i inspiraciju sa svojih omiljenih Instagram profila. Zato smo uveli Guides, način da još lakše otkrijete preporuke, savjete i drugi sadržaj od ljudi koje pratite, javnih ličnosti, organizacija i izdavača na Instagramu”, otkrivaju iz ove društvene mreže.

Instagram Guides pronaći ćete na (zasad tek nekolicini) profila, na traci koja je dosad uključivala ikonice svih objava, IG TV-ja i postova na kojima je netko tagan, a nova ikonica pojavljuje se u obliku otvorene knjige. U nju će se moći spremati postovi, videa, galerije i slično, bilo sa svog profila ili s profila drugih kreatora na Instagramu. Guides se može podijeliti i na Instagram Stories, kao i u direktnim porukama drugim korisnicima Instagrama. Nova značajka također će se početi pojavljivati u Explore tabu u nadolazećim danima, otkrili su iz Instagrama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori