Top 10 aplikacija bez kojih ne možemo zamisliti život

Top 10 aplikacija bez kojih ne
možemo zamisliti život

Huaweijevi pametni telefoni među korisnicima su odavno poznati po vrhunskoj kvaliteti izrade i nenadmašnim performansama kamera, što su potvrdili i brojni testovi i nagrade koje je kompanija osvojila na području mobilne fotografije.

Najnoviji modeli Huawei pametnih telefona i tableta dolaze s AppGallery trgovinom – Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija u kojoj smo pronašli brojne zanimljive aplikacije koje nam olakšavaju svakodnevicu i pomažu u savladavanju zadataka s kojima se susrećemo, a za vas smo izdvojili njih 10 bez kojih jednostavno ne možemo zamisliti život.

HRT Meteo

Tijekom ljetnih dana i planiranja raznih aktivnosti na otvorenom svima nam je važno provjeriti kada možemo očekivati ljetne pljuskove koji nas znaju zateći. Kako se to ipak ne bi dogodilo, na svoj Huawei pametni telefon instalirali smo HRT Meteo – aplikaciju za praćenje meteoroloških podataka u čije se prognoze možete pouzdati, obzirom da dolaze izravno s postaja Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Osim provjere prognoze, aplikacija će vas sama upozoriti kad morate obratiti pozornost na vremenske promjene koje nam slijede, što je vrlo korisno ako ste zaboravni i ne provjeravate često meteorološku prognozu. Zgodno je da su u samu aplikaciju integrirane i kamere s naših prometnica, kao i informacije o stanju na cestama, a nautičari će posebno cijeniti prognozu prilagođenu njihovim potrebama.

Vimage

Ako želite da vaše fotografije odskoče od onih koje svakodnevno viđamo na društvenim mrežama, iskoristite mogućnosti animacije fotografija kroz VIMAGE aplikaciju. Korištenje je iznimno jednostavno, a kreativnost će vam se probuditi čim vidite brojne mogućnosti ove aplikacije. Osim uređivanja vlastitih snimaka, aplikacija obiluje i brojnim stock fotografijama koje je moguće uređivati i dodavati im pokrete. Probajte iskoristiti mogućnosti VIMAGE-a i pogledajte kako vam broj „lajkova“ na objavama raste.

Deezer

Bez glazbe bi naši životi sigurno bili puno manje zabavni, a današnje streaming platforme nude pristup milijunima pjesama – bilo kad, bilo gdje. Sve što vam je potrebno je vaš Huawei pametni telefon. Omiljene pjesme čak možete prethodno skinuti kako ne bi ovisili o podatkovnom prometu. Kod Deezera nas je oduševila i široka lepeza domaćih playlista i legendarnih pjesama naših glazbenika.

Aplikacija mobilnog bankarstva

U Huaweiju naporno rade na što većoj dostupnosti lokalnih aplikacija, a jedna od najvažnijih aplikacija za sve korisnike je i ona za mobilno bankarstvo. Srećom, Huawei je u suradnji s domaćim bankama osigurao dostupnost aplikacija pet najvećih banaka u Hrvatskoj – Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb (PBZ), Raiffeisen Bank (RBA), Erste banke i OTP Banke. Valja napomenuti da u AppGallery trgovini možete naći i sve popularnije inovativne bankarske aplikacije, Keks Pay i Telekom banking.

Microsoft Office

Ova aplikacija će vam omogućiti da lako upravljate svim svojim tekstovima, tablicama i prezentacijama, a postoje brojne dodatne mogućnost zbog koje smo apsolutno zavoljeli Office. Trebate li pretvoriti sliku u tekst ili tablicu, jednostavno snimite papir ili odaberite fotografiju iz galerije i aplikacija će odraditi svoju magiju u pozadini. Upravljanje PDF datotekama također nije nikakav problem – možete ih bez problema potpisati, skenirati ili pretvarati iz raznih drugih formata.

SofaScore

Ako ste sportski fan, SofaScore je jedna od aplikacija koje ne smijete propustiti. Podrška za velik broj sportova i e-sportova, zanimljivi statistički podaci i obavijesti o rezultatima u realnom vremenu omogućuju nam da smo uvijek u toku s omiljenim timovima i sportašima. Zanimljivo je i da je SofaScore aplikacija koju je razvio tim iz Zagreba, a preko 15 milijuna korisnika potvrđuju kako je riječ o aplikaciji koju vrijedi iskušati.

TikTok / Snapchat

Sljedeće dvije aplikacije svoju su popularnost uglavnom stekle među mlađim korisnicima, no obožavaju ih i oni nešto stariji. TikTok je aplikacija koja je osvojila svijet brzinom svjetlosti zahvaljujući zabavnim kratkim videima koje korisnici postavljaju na svoje profile. Aplikacija nas je oduševila svojom jednostavnošću i brojnim mogućnostima izrade zabavnih videa. S druge strane, Snapchat je aplikacija čiji je koncept „Story-ja“ i slanja nestajućih fotografija i videa kasnije uveo i megapopularni Instagram, a kod njega je svakako najzanimljivija količina mogućnosti za uređivanje koje otvaraju razne kreativne opcije.

VLC

Ovaj media player koristit će svima koji vole gledati filmove i serije na mobilnim telefonima, s obzirom na to da podržava reprodukciju titlova u videozapisima. Podržan je širok raspon formata, a napredne mogućnosti garantiraju kako je VLC alat na koji ćete se uvijek moći osloniti.

Huawei Health (Zdravlje)

Zdravlje je posljednjih mjeseci tema o kojoj se stalno govori, a Huawei u svojoj aplikaciji nudi brojne mogućnosti naprednog praćenja zdravstvenih parametara. Ako uz svoj pametni telefon koristite i neki od Huaweijevih pametnih satova ili fitness narukvica, aplikacija će otvoriti čitav niz mogućnosti koje ćete pratiti. Od zapisa o vježbanju, mjerenja pulsa, praćenja spavanja ili količine stresa i savjeta kako ga smanjiti, sve to i puno više pronaći ćete u aplikaciji Huawei Health.

Omiljena igra

Mobilne igre sve su popularnije, a mi se nismo mogli odlučiti za samo jednu omiljenu pa smo ih izdvojili nekoliko. Stack Ball je zabavna 3D arkada u kojoj je cilj lopticu koja pada što dulje zadržati u silaznoj putanji, pazeći pritom da ne padne na zabranjeno područje. Za one koji vole glazbu, preporučamo Magic Tiles 3 uz koji ćete ubiti dosadu i uvježbati ritam popularnih pjesama. Obožavateljima mozgalica svidjet će se Block Sudoku u kojoj popularne tetris blokove smještate u sudoku.

Huaweijevi korisnici, osim AppGallery trgovine, za instaliranje aplikacija odnedavno mogu iskoristiti i mogućnosti Petal Search pretraživača. Riječ je o aplikaciji koju ćete pronaći u AppGallery trgovini, potrebno je samo upisati „Petal Search“ u traku za pretraživanje i instalirati ovu korisnu aplikaciju. Na svoj početni zaslon možete dodati i widget za pretraživanje te izravno s početnog zaslona doći do milijuna aplikacija, sadržaja i vijesti koje želite pronaći.

Ako neku aplikaciju želite instalirati preko Petal Search pretraživača, on će vam prikazati izvorno mjesto s kojeg se aplikacija instalira, bilo da je riječ o AppGallery trgovini, službenoj web stranici developera ili ostalim web izvorima. Petal Search možete iskoristiti i za pregled dnevnih novosti, sportskih rezultata, a sjajan je i za planiranje putovanja jer integrira pretragu restorana, letova i smještaja.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2019. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori