Povijesna suradnja: Charlotte Tilbury ulazi u svijet Formule 1
Povijesna suradnja: Charlotte Tilbury ulazi u svijet Formule 1

Povijesna suradnja: Charlotte Tilbury
ulazi u svijet Formule 1

Veljača nam je donijela i jednu zanimljivu suradnju koja spaja naizgled nespojivo – svijet kozmetike i Formulu 1. Charlotte Tilbury, vlasnica istoimenog kozmetičkog brenda, najavila je svoje prvo globalno sportsko sponzorstvo, ostvareno u partnerstvu s F1 Akademijom. Tim je postala i prvi sponzor ove inicijative koji je osnovala žena. F1 Akademija osnovana je 2023. godine te za cilj ima razviti i pripremiti vozačice za višu razinu natjecanja.

S ovim partnerstvom koristit ćemo našu globalnu platformu kako bismo uzdigli ovu novu generaciju neustrašivih mladih vozačica i otvorili tradicionalno muški svijet motosporta još talentiranijim mladim ženama, kazala je Charlotte Tilbury.

Ova je suradnja značajna jer cilja na 40% ženskog gledateljstva Formule 1, s ciljem povećanja ženske zastupljenosti i raznolikosti u moto sportu. Partnerstvo je usklađeno s misijama obiju organizacija koje su ujedinjene u želji da podrže profesionalni razvoj mladih žena u svijetu sporta. 

Partnerstvo u sezoni 2024. omogućit će da Charlotte Tilbury u središte pozornosti stavi 15 mladih vozačica akademije, sve u dobi od 16 do 25 godina, i njihove karijere i postignuća, kako bi podigla više svijesti o mogućnostima koje sport nudi ženama.

Francuskinja Lola Lovinfosse vozačica je koja će uskočiti u bold s oznakama Charlotte Tilbury. A isti će krasiti slogan dvostrukog značenja – Make up your destiny!

Pokrenuta prošle godine, F1 Akademija također mladim vozačicama daje veći pristup praćenju vremena, utrkama i testiranjima te im pruža tehničku, fizičku i mentalnu podršku potrebnu za napredak u Formuli 3 i ostvarenje njihovih snova F1.

U F1 Akademiji želimo da se mlade žene i djevojke osjećaju samopouzdano u potrazi za svojim snovima, kazala je Susie Wolff, direktorica F1 Akademije, dodajući: Naša je misija transformirati pristup našem sportu, slaviti pionirke u našoj industriji i nadahnuti novu generaciju mladih žena da nastave karijeru u motosportu.

Chralotte Tilbury Formula 1

Foto: F1 Akademija, Instagram (@f1academy)

Učitati još
Zatvori