Veselimo se potpuno novim emoji znakovima koje ćemo često koristiti
Veselimo se potpuno novim emoji znakovima koje ćemo često koristiti

Veselimo se potpuno novim emoji znakovima
koje ćemo često koristiti

Emoji znakovi postali su dio naše svakodnevice. Oni daju objašnjenja bez dodatnih riječi i sprečavaju brojne nesporazume kakvi su mogući u pisanoj komunikaciji. Emojijima izražavamo svoje osjećaje i skraćujemo si vrijeme jer ne moramo pisati dugačke rečenice i umarati prste. Pomoću njih zaokružujemo cjelokupnu priču, a jedan smajlić može vam popraviti cijeli dan!

S godinama je lista emojija postala sve inkluzivnija pa su tako uključene ikonice svih boja kože, rodnog identiteta te različitih zanimanja. Uoči Svjetskog dana emotikona, Emojipedia je objavila popis i nacrt za sve nove emotikone 15.0 verzije za iOS i Android uređaje. Emojipedijine ogledne slike prikazane su kao jedan od načina na koji bi novi emojiji mogli izgledati, a izradio ih je Joshua Jones, voditelj Emojipedijinog dizajna emotikona.

31 novi emoji

Bogatoj obitelji emojija priključit će se lice koje se trese te ružičasto, sivo i baby-plavo srce. Ostali značajni dodaci su magarac, meduza, guska, džumbir, češalj za kosu i plavi logo za Wi-Fi. Iako su emojiji podložni promjenama prije lansiranja konačne verzije u rujnu, Emojipedia objašnjava da većina nacrta emotikona završi u konačnoj verziji. Izdanje Emoji 15.0 je najmanje dosad. Donijet će tek 31 novi emoji, dok je Emoji 14.0 uveo njih više od stotinu.

Učitati još
Zatvori