Dejting aplikacije: otišli smo mnogo dalje od Tindera
Dejting aplikacije: otišli smo mnogo dalje od Tindera

Dejting aplikacije: otišli smo
mnogo dalje od Tindera

Budimo iskreni, većina nas je bar u nekom periodu svog života koristila ili željela koristiti dejting aplikacije.

Složit ćemo se s vama da su Tinder i Badoo, najpopularnije dejting aplikacije, postale previše monotone i dosadne. Usudili bismo se reći kako je pronalaženje srodne duše na ovim aplikacijama postalo jednako teško kao i u realnom životu.

Zbog svega toga, danas vam donosimo prijedlog aplikacija koje bi vam se mogle svidjeti ako tražite samo partnera za sex, ozbiljnu i iskrenu ljubav, ali i one koji slušaju istu muziku kao i vi.

Pronađite svoju mrežu i pokušajte ponovo.

Tap Dat

Okej, mnogi od nas se vode mišlju da je Tinder postao aplikacija samo za one površne stvari. I da, na neki način se sve svelo na to. Oni koji koriste aplikaciju sigurno će se složiti s tim. Međutim, Tinder i dalje ima mnogo korisnika koji zapravo traže i srodnu dušu.

Ako vas upoznavanje srodne duše ne privlači, savjetujemo vam da pređete na Tap Dat.

Ova aplikacija namijenjena je onima koji traže samo avanturu pa su veće šanse da naiđete na svoje istomišljenike.

Aplikacija omogućava da dobijete sve potrebne informacije prije nego što stupite u seksualni odnos s nekim. Radi se o informacijama kao što su godište, informacije o izgledu tijela, ali i stvarima koje osoba voli ili ne. Također, aplikacija ima i opciju da unesete kada ste se posljednji put testirali na spolne bolesti, s obzirom na to da je ovo jedna od bitnijih informacija koju moramo imati prije bilo kakvog odnosa.

S’more

Nakon što smo u samom startu pronašli verziju aplikacije koja je pogodna za sve one koji traže samo površne odnose, prelazimo na one koji još uvijek vjeruju u pravu ljubav. Ako ste mislili da su danas svi odnosi površni i da teško možete pronaći srodnu dušu koja želi dublje emocije, prevarili ste se. S’more, nova aplikacija za dejting, okuplja one koji razmišljaju isto kao i vi.

Ono što je najzanimljivije kod ove aplikacije je to što osim osnovnih podataka o osobi, ne možete potpuno vidjeti njihovu profilnu fotografiju. Što duže vremena budete provodili u dopisivanju preko aplikacije, fotografija osobe postat će sve jasnija. I tako sve dok se potpuno ne iskristalizira.

Ako smatrate da su izgled i sex precijenjene stvari, evo gdje možete pokušati pronaći svoj match.

Thursday

Aplikacija koja postaje sve rasprostranjenija kada je riječ o onima koji su nestrpljivi i smatraju da je vrijeme previše dragocjeno da bismo ga trošili na kilometarska dopisivanja. Jednom riječju, zahvaljujući aplikaciji Thursday imate jedan dan (samo četvrtak) da se matchate s nekim, dopisujete, dogovorite oko susreta uživo i zapratite na ostalim mrežama jer u ponoć nestaju sve poruke s aplikacije.

Već vidimo da su neki od vas oslobodili ovaj dan.

Happn

Happn je aplikacija koja nam se najviše svidjela, a evo i zašto. Ako ste jedan ili jedna od ljudi koji svakodnevno u isto vrijeme idu na posao i nazad istim prijevozom, a ujedno se svaki dan sve više zaljubljuju u ljude koje sreću, ova aplikacija može vam pomoći da im priđete.

Pored vašeg profila, Happn koristi i vašu lokaciju te vas svakodnevno obavještava ko je u vašoj neposrednoj blizini. Sve što je potrebno je to da osobe koje su u vašem okruženju posjeduju profil na ovoj aplikaciji. Ako se uspijete pronaći, vjerujemo da će lakše biti napraviti prvi korak putem poruke, nego u autobusu punom ljudi.

Ono što je još zanimljivije je to što vam aplikacija može otkriti koliko su vam se puta s određenom osobom ukrstili putevi od trenutka kada ste se pridružili Happnu.

POM

Koliko vam se puta dogodilo da vas je glazba zapravo spojila s nekim? Odgovor je puno puta. Muzika kao da je postala govor ljubavi, a osim toga jedna je od bitnih stavki u trenucima kada tražimo partnera za sebe. Što slušaš? – pitanje koje, pored onoga – što si u horoskopu?, ne propuštamo.

Ova aplikacija je mjesto za sve one kojima je muzika najbitnija stavka u životu (pored ljubavi naravno). Vaš profil kreira se pomoću povezanih muzičkih brojki koje ste odabrali. Nakon što odgovorite na šest pitanja o vašoj osobnosti, aplikacija vam preporučuje osobe slične vama i vašem muzičkom ukusu. Fun fact, Pom je skraćenica od Power of music, a aplikaciju koristi više od stotinu tisuća članova.

Tekst je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram, getthursday.com, tapdat.co, Pexels

Učitati još
Zatvori