Kako znati da trebate prozračiti ured ili kuću? Preslatki gadget Birdie® će vam reći
Kako znati da trebate prozračiti ured ili kuću? Preslatki gadget Birdie® će vam reći

Kako znati da trebate prozračiti ured ili kuću? Preslatki gadget Birdie® će vam reći

Čak 90% našeg života provedemo u zatvorenom prostoru i tu najviše utjecaja naravno ima posao. No ono što je tomu kontradiktorno je da nam je svjež zrak potreban kako bismo sačuvali potrebnu količinu koncentracije, upravo zato redovito provjetravanje je neizostavno. No kako znati je li zrak koji udišemo dobar? Švicarska najsuvremenija CO2 senzorska tehnologija i nagrađivani Danski dizajn u jednom i dobili smo Birdie® – fresh air monitor koji će vam na vrijeme javljati kada kvaliteta zraka u vašoj okolini nije zadovoljavajuća.

Mi smo dobili priliku isprobati Birdie u uredu i moramo priznati da sad puno češće otvaramo prozore i vrata, provjetravamo čak i ako je vani niska temperatura.

Za kvalitetan zrak

Vrlo često boravimo u lošoj kvaliteti zraka, što povećava rizik od astme, glavobolje, alergija i poremećaja sna. (Procjenjuje se da samo u EU 80 milijuna domova ima lošu unutarnju kvalitetu zraka). Dakle, što učiniti u vezi s tim? Stručnjaci smatraju da je jedno od najboljih rješenja jednostavno otvoriti prozore. Zdravstvene vlasti diljem svijeta čak preporučuju da to radite 2-3 puta dnevno. Birdie® je prijateljski podsjetnik na održavanje zdrave unutarnje klime.

Zašto ptica? Jednostavno

Nekad su rudarski radnici sa sobom u rudnik ugljena nosili kanarinca kako bi otkrili otrovne plinove. Kad se ptica onesvijestila, vrijeme je da se izađe iz rudnika. S ugrađenim CO2 senzorom, Birdie® radi na potpuno isti način – ali u vašem domu, uredu ili učionici. Birdie® će postati vaš neizostavni saveznik u svakodnevici.

Birdie

Birdie®

O Birdie® su pisali vodeći svjetski lifestyle magazini, a nije ni čudo jer je instaliran u domove u više od 60 zemalja svijeta. Kada je kvaliteta zraka loša, Birdie® će pasti dolje, sve dok ne otvorite prozor i vratite ga ponovno u život.

Ovaj uređaj se može kupiti i u kultnom muzeju Vitra Design (autora Franka Gehryja), koji se nalazi među vodećim svjetskim muzejima dizajna. Posvećen je istraživanju i prezentaciji dizajna, prošlosti i sadašnjosti, te ispituje odnos dizajna prema arhitekturi, umjetnosti i svakodnevnoj kulturi.

Sve o Birdie® i tome kako radi, pročitajte na stranici Cleanlife.hr i doznajte kako ga naručiti u Hrvatskoj ili posjetite CleanLife Concept Store u Vlaškoj 99a u Zagrebu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori