Aplikacije koje najtočnije prikazuju vremensku prognozu

Nepovoljno vrijeme će se dogoditi, bez obzira jeste li za to obučeni ili ne. Od neočekivanih vrućina i naleta hladnog vremena i vjetra do iznenadnih padalina, predviđanje koje podrazumijeva da se pogleda na vremensku aplikaciju često čini razliku između dobrog i lošeg dana. A ovih smo dana svjedoci da proljeće nije uvijek sunčano i preplavljeno mirisom rascvjetalih stabala, već može biti hladno, sivo, hirovito i kišovito.

Isto tako, nisu sve vremenske aplikacije jednako pouzdane. Neke su bolje dizajnirane od drugih, neke su besplatne, a neke su vrlo povoljne, a i poprilično točne. Ona koja je došla s vašim telefonom često je previše bazična da bi bila super korisna. Dakle, što trebate tražiti prilikom odabira najbolje vremenske aplikacije?

Gotovo svaka vremenska aplikacija će vam predstaviti najrelevantnije podatke, kao što su temperatura, brzina vjetra i očekivane oborine. No, neke jednostavno predstavljaju prognoze iz izvora poput Nacionalne administracije za oceane i atmosferu (NOAA), dok drugi rade vlastite vremenske prognoze. Stoga je pametno provjeriti različite aplikacije i usporediti njihove prognoze.

Imajući na umu koliko je važno biti informiran o vremenu, ovdje su naši prijedlozi za najbolje vremenske aplikacije, ovisno o potrebama predviđanja.

The Weather Channel

Aplikacija Weather Channel ima osnove, odnosno detaljne prognoze za sate i dane unaprijed, ali i mnogo više od toga. Prognoze se predviđaju do dva tjedna unaprijed, što je dobrodošla značajka s obzirom na točnost prognoze vremenskog kanala. Aplikacija također pruža osnovne vremenske uvjete vezane uz različite aktivnosti, kao što su trčanje, vožnja čamcem ili skijanje. Obrađuju se podaci koje interagirate, stavljajući ih na vrh stranice radi lakšeg pregledavanja.

Dark Sky

Ugled Dark Sky-a zbog precizno predviđenih padalina zasluženo je stečen, što ga čini pogodnom vremenskom aplikacijom za osobe koje su često u pokretu.

Predstavljeni u lako razumljivoj vremenskoj liniji, zajedno s lijepim izgledom ova aplikacija je vrlo praktična i korisna. “Dark Sky” prognoza iz minute u minutu vam daje osnove uz neke druge relevantne vremenske informacije. Definitivno je dobro znati, trebate li spakirati kišobran ili jaknu.

RadarScope

Ako ste veliki zaljubljenik u meteorologiju, pješak, vrtlar, biciklist ili bilo tko drugi tko želi posebno paziti na vremenske prilike, RadarScope će vam pružiti više nego dovoljno radarskih slika koje će vam pomoći u praćenju velikih vremenskih promjena na vašem putu. S pristupom preko 200 radarskih objekata, uključujući 156 radarskih stranica visoke razlučivosti. RadarScope se ažurira svakih nekoliko minuta, što vam daje uvid u sve dolazne neugodnosti.

Pretplata za RadarScope Pro pruža još više informacija u paketu podataka, podržava radarske podatke više razlučivosti i pruža više informacija o nepovoljnim vremenskim uvjetima. Jeftinija pretplata omogućuje pristup podacima o udaru munje u stvarnom vremenu, proširenoj reprodukciji radara i mogućnosti usporedbe dva od stotina dostupnih radarskih feedova. Veliki potrošači dobivaju još više informacija, uključujući podatke o tučama i  predviđanja dramatičnih vremeneskih nepogoda.

Nautide 

Bliži se sezona izleta na more, putovanja brodom, jedrilicama i trajektom pa za sigurnost provjerite Nautide, koji pruža detaljne informacije o svemu, od vremenskih prilika na otvorenom moru do očekivanih razina vode. Pogotovo ukoliko planirate daleka putovanja koja uključuju i ocean.

Možete pratiti 10 kategorija, pri čemu svaka od njih prikazuje aspekte različitih vremenskih uvjeta, poput vjetra, plime ili sunčeve aktivnosti, između ostalog. Nautide izvlači svoje podatke iz plutača koje održava NOAA-ina Nacionalna služba za oceane, i olakšava odabir između više od 10.000 postaja za plutače iz kojih biste željeli vidjeti podatke.

Foto: Unsplash, Pexels

0