Aplikacija s kojom ćete se povoljnije parkirati u Hrvatskoj

Aplikacija s kojom ćete se
povoljnije parkirati u Hrvatskoj

Kolektivna ljetna selidba turista i domaćih gostiju na Jadran i konstantne ljetne gužve u gradovima uzrokuju jako često nestrpljive i pomalo neugodne reakcije zbog smanjenih prostora parkiranja. No, kako svijet mobilnih aplikacija iz dana u dan napreduje, tako je ovom problemu doskočila aplikacija PayDo, kod nas popularno nazvana Pajdo. Trenutno ju u čak devetnaest gradova Hrvatske stanovnici i posjetitelji mogu koristiti i dostupna je u Splitu, Zadru, Dubrovniku, Puli, Poreču, Rovinju, Šibeniku, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Vodicama, Vodnjanu te Bjelovaru, Osijeku, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Varaždinu i Vukovaru. Uskoro će biti dostupna i u Zagrebu što će svakako uvelike pomoći u gradu, posebno s najavljenim novim regulacijama prometa u glavnom gradu te sigurno sve većim posezanjem za osobnim automobilom u tom slučaju.

Brže i jednostavnije parkiranje u gradovima

Tako će se moći jednostavnije i brže parkirati, a jednako je jednostavno i brzo preuzeti aplikaciju. Na jednostavan način tako svi privatni i poslovni korisnici mogu podmirivati trošak parkirnih karata, a na većini lokacija plaćati i dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora, odnosno kazne za pogrešno parkiranje.

Aplikacija ne koristi SMS protokol zbog čega se na ovaj način ne plaćaju troškovi mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Aplikacija koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

PayDo za goste na Jadranu

Tijekom ljeta iznajmljivači, hotelijeri i svi koji se bave turizmom nailaze na brojne probleme kako svome gostu i korisniku omogućiti što udobniji i stress free boravak. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije svojim gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području grada, ali i na svim lokacijama gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na PayDo račun te dodjeljuje gostu. Ovu simboličnu gestu gosti cijene, a i kod samog oglašavanja smještaja iznajmljivači rješavaju problem mogućeg problema osiguravanja parkiranja.

No, i nakon turističke, ljetne sezone, vjerujemo da će svi korisnici nastaviti upotrebljavati aplikaciju, prvenstveno iz nekoliko razloga – besplatna je, ukida troškove plaćanja parkinga, omogućuje plaćanje svih vrsta parkirnih karata i u konačnici, omogućuje povoljnije parkiranje.

Foto: Promo, Unsplash

Učitati još
Zatvori