Ako mislite da ste vidjeli sve, pričekajte da vidite tanjure jastuke
Ako mislite da ste vidjeli sve, pričekajte da vidite tanjure jastuke

Ako mislite da ste vidjeli sve,
pričekajte da vidite tanjure jastuke

Tanjuri, zdjelice, posude, pribor za jelo, čaše, šalice, sve su to neizostavni faktori pri serviranju hrane i igraju veliku ulogu. Iako ih često uzimamo zdravo za gotovo, tanjuri nisu samo sredstvo za serviranje hrane, već i izraz stila, kulture i pažnje prema detaljima. Oduvijek je njihova funkcija ne samo estetska već i prilagođena hrani. Ipak, danas postoje razne vrste tanjura koje su tu samo da bi nam uljepšale pogled na hranu. Jedan od takvih trendova nam je posebno zapeo za oko – tanjuri jastuci.

Tanjuri jastuci

Ako mislite da ste vidjeli sve, pričekajte keramičke tanjure jastuke. Dizajnirani su tako da doista izgledaju kao jastuci, a vaša hrana na njima kao da je prilegla. Južnokoreanski brend 2plates2place radi upravo takve tanjure. Znamo možda će vam se na prvu činiti čudno i potpuno nepotrebno, kad malo razmislite morate priznati da ima nešto “slatko” u svemu tome. Mi naravno odmah vidimo kako bi se ovakvi tanjuri vrlo lako mogli svidjeti onim najmlađima.

Zabavna hrana

Vaša hrana na tanjuru itekako može postati zabavnija. Jer osim kombiniranja namirnica i brušenja vaših kulinarskih vještina i ugađanja nepcu, namirit ćete tako i svoja vizualna osjetila. Jer poigrati se možete doslovno sa svime. Idealno za tematske partije, neobična jela ili pak ona obična kojima želite udahnuti malo otkačenosti. Na platformi Etsy pronašli smo ih nekoliko pa ako ovih blagdana želite postaviti malo drugačiji stol – go for it.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori