Nova talijanska gastro lokacija u Zagrebu

Il-camino-3

Poznata voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić Berardini upustila se u kulinarsku i gastronomsku avanturu otvorivši restoran ‘Il camino’ u Novoj Galeriji  u Zagrebu.

Il-camino-2

Uređenje prostora potpisuje talentirani Nedjeljko Mikac Cak, dizajner interijera mnogih kultnih, popularnih i neobičnih okupljališta, koji je u ovom slučaju uspješno spojio industrijski dizajn s talijanskom tradicijom. Na taj način novootvoreni restoran odiše prostranim interijerom, toplinom i ugodnim ambijentom što stvara lijepu atmosferu kao uvod gostima u okuse koji slijede.

Il-camino-0

Recepti iz osobne kuharice Josipe Pavičić Berardini dodatno su nadopunjeni receptima prabake Talijanke, a specijaliteti poput domaćeg kruha od maslina i luka, Ravioli di casa, Olive Ascolana, variva od sipe, graha, krumpira, slanutka i kozica, bifteka, rižota, salata, pasta, brudeta od hobotnice te raznih vrsta deserta, uz vrhunska hrvatska i talijanska vina, samo su dio onoga čime će šarmantni ‘Il camino’ zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Il-camino-4

Ipak, ponuda na koju je vlasnica posebno ponosna je ‘Ružičasti slijed’, menu od čije će se prodaje dio prihoda donirati udruzi Europa Donna, čija je Josipa ambasadorica, za kupnju aparata za intraoperativno zračenje žena oboljelih od raka dojke. Jedinstven spoj ponude i ambijenta ovo mjesto čini drugačijim te predstavlja pravo osvježenje zagrebačke gastro scene.

Il-camino-5

Il-camino-8

Il-camino-6

Foto: Sara Dombre i Marko Vrdoljak

0