Vrhunski talijanski chef tjedan dana gostuje u restoranu Barbieri’s

Vrhunski talijanski chef tjedan dana gostuje
u restoranu Barbieri’s

barbieris-7

Jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih kuhinja diljem svijeta nesumnjivo je talijanska, i to s punim pravom.  Jer hrana u Italiji nije samo hrana, već svojevrstan lifestyle. Poznata je po svojoj nevjerojatnoj raznolikosti, pravom malom bogatstvu okusa i mirisa te kvalitetnim i svježim namirnicama. Karakteriziraju ju autohtone namirnice poput pršuta, parmezana, mascarpone, balzamičnog octa, maslinovog ulja, Chianti, Barolo i Prosecco vina, a jela poput zamamnih tjestenina, rižota i pizza odavno su pri samom vrhu ljestvice omiljenih svjetskih jela.

Slavni talijanski chef Marco Sasso u Barbieri’su

A kako bi svi zainteresirani i ljubitelji Italije mogli istinski uživati u izvornoj talijanskoj gastronomiji, pobrinuo se fine dining bistro Barbieri’s. Naime, tijekom idućeg tjedna, u razdoblju od 20. – 26.11., ondje će svoje gostovanje imati slavni talijanski chef Marco Sasso. Chef Sasso posljednjih desetak godina živi i radi u Velom Lošinju, gdje je otvorio odlični restoran Bora Bar. U Hrvatsku se zaljubio na prvi pogled, dok je prethodno 20 godina živio u Americi, gdje je izgradio vrhunsku karijeru, otvorio i vodio vlastiti restoran La Tartuferia i pritom zaradio nadimak ”Truffle freak”. Naime, Sasso je veliki poznavatelj i zaljubljenik u gljive, posebice tartufe, a njegovo jelo s potpisom ”Ricotta gnochi s tartufima” svojedobno je proglašeno najboljom tjesteninom New Jersey-a.

Barbieris-chef-naslovna

Za vrijeme svog gostovanja u Barbieri’s, chef Sasso predstavit će meni od tri slijeda prepun sjajnih, aromatičnih i ambicioznih okusa. Za predjelo je pripremio dvije inačice carpaccia od jadranske tune; prvi s dodatkom korijena celera i svježeg crnog istarskog tartufa, a drugi sa sušenim rajčicama i svježim origanom. Za glavno jelo osmislio je nekoliko vrhunskih jela s domaćom tjesteninom; tagliatelle s vrganjima, spaghetti butarga s tikvicama julienne, bucatini alla matriciana s toskanskim guancialeom, tagliolini s jadranskom hobotnicom te mix ravioli i gnocchi od skute sa svježim crnim istarskim tartufom, dok će za desert pripremiti vlastitu verziju zasigurno najpopularnije talijanske slastice – tiramisua.

Marco-Sasso-(2)

Marco Sasso

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku isprobavanja kulinarskih kreacija jednog od najpoznatijih talijanskih chefova, pritom boraveći u elegantnom, profinjenom i ugodnom interijeru bistroa Barbieri’s. Moderno uređen prostor, ležerna atmosfera, pristupačne cijene te korištenje isključivo vrhunskih, svježih i organskih namirnica razlog su zašto se Barbieri’s, u vrlo kratkom roku od svog otvorenja, etablirao kao jedna od najpopularnijih zagrebačkih gastro destinacija. Pronađite ga na adresi Tkalčićeva 90 iuvjerite se sami.

Foto: Sanja Jagatić i Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori