Tajna večera inspirirana Alisom u zemlji čudesa

Tajna večera inspirirana Alisom
u zemlji čudesa

vecera-u-valu-alisa-3

Ovog je tjedna u restoranu Dubravkin put održana još jedna Večera u Valu, koncept baziran na elementima iznenađenja, tajni koje čekaju otkrivanje, fantastične hrane, pića i jednog novog svijeta koji čeka samo vas.

vecera-u-valu-alisa-5

Mi smo posjetili prvu Večeru u Valu, od koje je sada prošlo već godinu i pol. Ona je bila inspirirana Šumom Striborovom Ivane Brlić Mažuranić, a posljednja je također donijela sličnu magičnu atmosferu, ovog puta iz priče o Alisi u zemlji čudesa, Lewisa Carrolla.

vecera-u-valu-alisa-8

Gosti su poput Alise ulaskom u izdvojenu dvoranu Val pali u zečju rupu, a nakon izlaska dočekala ih je priča za sva osjetila. Stol inspiriran uzbudljivim novim, neobičnim svijetom i poznatom čajankom dekorirala je Dubravka Dujmović, a jela iz kuhinje Priske Thuring bila su baza za atmosferu koju su nadalje kreirali novi barmen Filip Pleteš sa signature jestivim koktelom, Tihomir Purišić kao sommelier, Marko Rundek kao voditelj sommelier te DJ Jazzozo s glazbom.

vecera-u-valu-alisa-1

vecera-u-valu-alisa-6

Jelovnik je pratio Alisine susrete s Bijelim zecom, Ožujskim zecom i Klobučarem, Cerigradskom mačkom te naposljetku kraljicom. Pio se Drink me koktel od curryja, zatim Eat me couver s pucketavim bombonima i crumbleom, tatarski od tune s prepeličjim jajetom, čips od pecorino sira na rižotu sa šparogama, poširani romb, Ribeye janjetina, jestivi koktel od krušaka infuziranih ginom, suhim vermutom, limunom, sečuanskim paprom, šipkom infuziranim ginom i dimljenom solju. Sve je zaokružio desert od čokolade, moussea od bijelog graha s čipsom od enoki gljive, sladoledom od vrganja i jestivom kartom.

vecera-u-valu-alisa-10

Iz iskustva znamo da je jedna ovakva večera zaista posebno iskustvo koje definitivno vrijedi isprobati. Tajna večera za 18 osoba održava se jednom mjesečno, a koja će biti sljedeća tema saznat ćete samo dolaskom u restoran – novi datum održavanja doznat ćete na Facebook stranici Dubravkinog puta.

vecera-u-valu-alisa-9

vecera-u-valu-alisa-7

vecera-u-valu-alisa-11

vecera-u-valu-alisa-12

vecera-u-valu-alisa-13

Foto: Rajna Raguž

Učitati još
Zatvori