Tajna uspjeha pariškog aerodroma

Tajna uspjeha pariškog aerodroma

air-france-1

Sva interkontinentalna putovanja iz Hrvatske odvijaju se preko HUB-ova tj. čvorišta. Za Air France to je aerodrom Charles de Gaulle u Parizu, a za KLM aerodrom Schiphol u Amsterdamu. Oni čine glavna sjecišta za transfere putnika prema 320 odredišta u svijetu. Pariški aerodrom Charles de Gaulle i Air France imaju preko 1 000 letova dnevno, 100.000 transfernih putnika, obrade preko 100 000 komada prtljage godišnje, a kroz aerodrom prođe preko 40 milijuna putnika godišnje što govori dovoljno o veličini, efikasnosti i organizaciji ovog aerodroma.

Charles de Gaulle u Parizu

Posebnost aerodroma Charles de Gaulle u Parizu je i snažan i efikasan HUB, pokrenut 1996. a od tada se mnogo puta prilagođavao samim putnicima kako bi bio što efikasniji i što udobniji. U 2017. godini uvedeno je 7 centara za povezivanje letova i skraćenje transfera putnicima za druge letove. Na aerodrom slijeće velik broj zrakoplova gdje putnici putuju na daljnja odredišta tako daje Charles De Gaulle u 2017. implementirao 7 „connecting banks“ – centara koji povezuju putnike sa drugim letovima. Sve to je rezultiralo većom protočnošću putnika, kraćim transfernim vremenom i boljom distribucijom aktivnosti tijekom dana.

Charles de Gaulle u Parizu

Uz sve to Air France je povezan i s francuskim željeznicama TGV (Thalys to Brussels), nacionalnom ekspresnom željeznicom, te nudi prijevoz do Angersa, Le Mansa, Strasbourga, Lillea, Lyon-Part-Dieu, Nantesa, Poitiersa i Tours-Saint-Pierre-des-Corpsa. A

ir France HUB na aerodromu Paris-Charles de Gaulle i  KLM-ov HUB at Amsterdamu zajedno nude preko 320 destinacija u  114 zemalja.

Podrška putnicima, identična u oba HUB-a nudi izvrsnu uslugu i kvalitetu. Od brige oko djece koja putuju sama do odredišta do podrške invalidnim osobama te  6 timova koji omogućuju konverzaciju na  mandarinskom, hindu, korejskom, japanskom, kantonskom, španjolskom, portugalskom i arapskom jeziku.

Više informacija o polascima iz Zagreba za neku od 320 destinacija u svijetu možete pronaći na  www.airfrance.hr i www.klm.hr.

Učitati još
Zatvori