Idete li ove godine na Sziget Festival?

sz1

Sziget Festival je u srijedu konačno objavio cjelokupnu listu izvođača. Do festivala je ostalo svega pedesetak dana, a ako je vjerovati službenoj stranici ulaznice se rasprodaju velikom brzinom.

Predviđaju da će ih nestati do kraja lipnja. Stoga, požurite, jer ovogodišnji lineup ne želite propustiti. Headlineri su naravno velike svjetske zvjezde Sia, Rihanna, Muse, The Chemical Brothers, Die Antwoord, Sigur Rós, Kaiser Chiefs, The Last Shadow Puppets, Tinie Tempah, i mnogi mnogi drugi.

sz2

Osim glavnog stagea tu je i preko 10 drugih pozornica s jednako dobrim sadržajem gdje će nastupiti Mø, Editors, Bloc Party, Jess Gylnne i dr.

Svi posjetitelji koji imaju ulaznice za 7, 5 ili 2 uzastopna dana imaju pravo noćiti u kampu. Za noćenje u kampu vam je naravno potreban šator. Možete ponijeti vlastiti (uz ostalu potrebnu opremu) ili pak sve možete kupiti ili iznajmiti preko webshopa festivala. Festival nudi i nešto glamurozniji smještaj u tzv. Flexhotelima ili Flexšatorima, a ukoliko ne uspijete uloviti svoje mjesto pod zvjezdama, u gradu postoje brojni hoteli, hosteli kao i privatni smještaj i sve je izvrsno povezano gradskim prijevozom.

Osim glazbenog sadržaja i ovaj festival je poseban po drugim sadržajima kao što su umjetničke instalacije, ulične predstave i kazalište, kao i zanimljive lokacije i instalacije zaslužne za poseban ugođaj: brežuljci osvjetljeni šarenim reflektorima, tunel cvijeća, labirint i brojni drugi sadržaji.

I.P.
Foto: Sziget.hu/Sándor Csudai

0