Buvljak razmjene na popularnom Tavanu

buvljak slider

Ove će se subote, 4. lipnja, od 10 i 30 do 13 i 30 sati na Tavanu u Sinkovićevoj 8 održati druženje nalik na ‘Swap party’ – takozvani Buvljak razmjene.

Sudionici buvljaka međusobno mjenjaju ili doniraju ili ‘bagatelno’ prodaju stvari koje više ne koriste. Na taj se način, uz neku širesusjedsku solidarnost, utječe na smanjivanje otpada, štedi, oslobađa prostor u ormarima i domovima te nabavlja lijepe i zanimljive stvari za njihovu pravu vrijednost uz ugodno druženje, kavu i/ili rakiju!

unnamed (3)

Tavan vas poziva da pretražite ormare, spremišta, tavane, podrume i donesete robu za odrasle i djecu, bižuteriju, cipele, torbe, parfeme, lonce, sportsku opremu, naočale, šešire, dodatke i ostatke, mobitele, gadgete, punjače za iste, knjige, dvd-e, cd-e, poklone bivših ljubavi, home dekor, a od biljaka – sadnice, sjemenke, zrnca mliječnog i vodenog kefira, Kombucha scoby … Ukratko – sve rabljeno ili novo, neiskorišteno, (ne)nošeno, malo, veliko, promašeno ili neželjeno spremite i donesite na Buvljak razmjene.

unnamed (9)

Slični su buvljaci sve češća pojava i kod nas jer se radi o neoporezivoj aktivnosti! U Americi i Europi postoje i web stranice odnosno aplikacije za tzv. ‘sharing’. Nadamo se da će i takve – dobre, ekološke i solidarne prakse zaživjeti i kod nas. Treba napomenuti da organizatori ne preuzimaju robu koja se nije razmjenila / podjelila / donirala / prodala. Istu možete odnijeti na zelene (reciklažne) otoke čije lokacije pronađite na linku.

unnamed (2)

Foto: Darko Vaupotić, Sanjin Kaštelan, Pixabay

0