Kad ste zadnji put stali na koturaljke? Evo što trebate znati
Kad ste zadnji put stali na koturaljke? Evo što trebate znati

Kad ste zadnji put stali na
koturaljke? Evo što trebate znati

Nova godina je vrijeme za nove hobije. Iako si to kažemo svakog siječnja ponekad se neke dobre odluke i „uhvate“. Definitivno jedan od najzanimljivijih sportova u zadnje vrijeme je koturaljkanje. Vjerojatno ste na koturaljke ili role stali nekad davno pa vam se to sad čini poprilično ekstremno, vjerujte nam da nije toliko strašno. Koturaljke su i nama uvijek nekako tiha patnja pa smo pokušali i sumirali neke savjete koji će vas možda potaknuti da pokušate.

Koturaljkanje

Koturaljkanje se razvilo kao ljetna dopuna klizanju, a od prvih inline rola u Parizu 1819., preko prvih s dva reda četrdeset godina kasnije u Americi polako, ali sigurno uvuklo se u rekreacijske pore društva i tamo ostalo do danas. Tzv. koturaljke posebno su se popularizirale u disko eri, a naše djetinjstvo su obilježile tzv. rolšuhe iliti koturaljke na koje smo mogli zataknuti obuću. Uz pokoje razbijeno koljeno i poderane dlanove, osmijeh na licu je neprocjenjiv.

Pokušajte

Iako vam se možda čini „ja sam rolala meni će to biti lako“ stati nakon toliko godina ili čak prvi put na koturaljke pomalo je zahtjevno. Barem dok ne upoznate svoje tijelo i način na koji balansirate ravnotežu te dok ne izbacite strah. Svi koji su probali jednostavno su se zaljubili, a super stvar je što možete vježbati doma, a s prvim toplim vremenom svaka staza u gradu je vaša. Ovdje su super tutoriali s kojima možete učiti korak po korak, a svoje koturaljke možete potražiti u mnogim dućanima sa sportskom opremom, ali i naručiti. Ove su odlične za početnike, a preslatke su.

Učitati još
Zatvori